In samenwerking met:
Vegetarische Curry Met Rijst Groot
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vegetarisch

Vegetarische curry met rijst

Er gaat niets boven een makkelijke, maar smaakvolle curry! Ga voor dit vegetarische recept met wortel en ui met een spicy touch. Snel gemaakt en gewoonweg lekker.

Dit makkelijke recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Vegetarische curry met rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel ondertussen en snijd de ui in hapklare stukjes. Schil de wortel en snijd in hapklare stukjes. Verhit de plantaardige olie en roerbak de groenten.
3
Voeg het water toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur laag en laat het sudderen tot de groenten gaar zijn.
4
Zet het vuur uit en voeg de S&B Golden Curry Mix toe door deze in stukjes te breken en te roeren tot de mix gesmolten is. Zet het vuur weer aan en laat op laag vuur sudderen tot de saus dik wordt.
5
Giet de currysaus over de rijst op een bord en serveer.

Combinatietip: lekker met crispy chili olie on top!

Heerlijke curry recepten voor iedere avond

Soms heb je van die dagen dat je écht geen idee hebt wat je moet eten. Gelukkig hebben wij genoeg recepten voor het avondeten en kunnen we je helpen met het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Deze keer: curry recepten! Een curry is gemakkelijk te maken en je kan eindeloos variëren. Of je nu gaat voor vlees, vis of liever vega(n), er zijn tal van mogelijkheden. Laat je inspireren en ga vanavond nog aan de slag met één van deze lekkere recepten!

Heb je zin in een avondje vlees? Kies dan eens voor deze snelle rode curry. Met dit recept hoef je geen uren in de keuken te staan, want in een half uurtje staat het al op tafel. Ideaal dus voor wanneer je wél zin hebt in een curry, maar weinig tijd hebt! Ook het proberen waard: vindaloo curry met kippendij en aardappel. Liever vis in je curry? Ga dan voor deze yellow curry met garnalen en rijst. De gele curry maak je zelf en kan ook de dag van tevoren worden gemaakt.

Voor de vegetariërs onder ons is de vegetarische curry met rijst een aanrader, zeker wanneer je even snel wat lekkers wilt maken. Heb je juist wat meer tijd, ga dan aan de slag met deze vega korma curry met bloemkool en naanbrood. Heerlijk van smaak en met een zelfgemaakte korma curry nóg lekkerder!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Diëten
Balans
Soort
Curry
Rijst
Vegetarisch
Voorkeuren
Vegetarisch

Gemaakt door Eatertainment

Delen via