Zalm uit de oven, wij houden ervan! In dit recept bestrijken we de zalm met een zelfgemaakte srirachasaus van honing, limoensap en -rasp en natuurlijk sriracha. Zo krijgt de zalm een lekkere spicy touch. Serveer met sperziebonen en witte rijst om de avondmaaltijd compleet te maken.
Tip: heb je wat zelfgemaakte marinade over? Gebruik de overgebleven marinade als extra saus voor over de rijst voor een heerlijke spicy touch.
Sriracha is een soort hete saus of chilisaus die oorspronkelijk uit Thailand komt. De meest bekende variant staat vaak bekend als srirachasaus, vernoemd naar de kuststad Si Racha in Thailand. Deze saus wordt doorgaans gemaakt van chilipepers, azijn, knoflook, suiker en zout. De resulterende saus staat bekend om de combinatie van pittigheid, zoetheid en knoflooksmaak die eigenlijk overal bij past. Heerlijk voor bij de brunch met deze fluffy scrambled eggs of deze rijstpapier ‘quesadillas’ met ei, afgetopt met sriracha, of heerlijk bij deze loaded hotdog Asian style. Ondertussen is de srirachasaus niet meer weg te slaan in vele keukens en vind je het terug in diverse horecagelegenheden en restaurants als topping, is het verwerkt in verschillende soorten afhaalmaaltijden en koop je het gemakkelijk in de supermarkt!
Sriracha heeft wereldwijd aan populariteit gewonnen en wordt vaak gebruikt als een smaakmaker om pit en smaak toe te voegen aan diverse gerechten, vaak bij Aziatische gerechten, maar ook bij hamburgers, sandwiches en meer. Je kan er ook lekkere sauzen en dips, marinades of saladedressings mee maken. Zo maken we het plantaardig butterboard compleet met wat sriracha, maken we een heerlijke gooische dip van roomkaas en sriracha voor bij de borrelplank en is de bánh mì met cripsy tofu en geroosterde wortelschijfjes pas compleet met wat srirachasaus.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment