In samenwerking met:
Zalm Met Sriracha En Sperziebonen 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm met sriracha en sperziebonen

Zalm uit de oven, wij houden ervan! In dit recept bestrijken we de zalm met een zelfgemaakte srirachasaus van honing, limoensap en -rasp en natuurlijk sriracha. Zo krijgt de zalm een lekkere spicy touch. Serveer met sperziebonen en witte rijst om de avondmaaltijd compleet te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zalm met sriracha en sperziebonen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit.
2
Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook. Kook de sperziebonen 3 min. Giet af.
3
Meng ondertussen de sriracha, honing, het limoensap en -rasp in een kommetje.
4
Leg de sperziebonen in een ovenschaal. Dep de zalmfilets droog en leg op de sperziebonen. Bestrijk de zalm met een kwast met de srirachasaus. Bak 15 min. in de oven.
5
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over de borden en schep er de sperziebonen en zalmfilet over.

Tip: heb je wat zelfgemaakte marinade over? Gebruik de overgebleven marinade als extra saus voor over de rijst voor een heerlijke spicy touch.

Wat is sriracha en waar komt deze saus eigenlijk vandaan?

Sriracha is een soort hete saus of chilisaus die oorspronkelijk uit Thailand komt. De meest bekende variant staat vaak bekend als srirachasaus, vernoemd naar de kuststad Si Racha in Thailand. Deze saus wordt doorgaans gemaakt van chilipepers, azijn, knoflook, suiker en zout. De resulterende saus staat bekend om de combinatie van pittigheid, zoetheid en knoflooksmaak die eigenlijk overal bij past. Heerlijk voor bij de brunch met deze fluffy scrambled eggs of deze rijstpapier ‘quesadillas’ met ei, afgetopt met sriracha, of heerlijk bij deze loaded hotdog Asian style. Ondertussen is de srirachasaus niet meer weg te slaan in vele keukens en vind je het terug in diverse horecagelegenheden en restaurants als topping, is het verwerkt in verschillende soorten afhaalmaaltijden en koop je het gemakkelijk in de supermarkt!

Wat kan je allemaal maken met sriracha?

Sriracha heeft wereldwijd aan populariteit gewonnen en wordt vaak gebruikt als een smaakmaker om pit en smaak toe te voegen aan diverse gerechten, vaak bij Aziatische gerechten, maar ook bij hamburgers, sandwiches en meer. Je kan er ook lekkere sauzen en dips, marinades of saladedressings mee maken. Zo maken we het plantaardig butterboard compleet met wat sriracha, maken we een heerlijke gooische dip van roomkaas en sriracha voor bij de borrelplank en is de bánh mì met cripsy tofu en geroosterde wortelschijfjes pas compleet met wat srirachasaus.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via