Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Romige rijstmelk met kaneel

Romige rijstmelk met kaneel

Nederland is niet het enige land dat van melk houdt! Deze romige melk is geïnspireerd op de traditionele Mexicaanse rijstmelk. De melk zorgt de nodige verkoeling bij het eten van pittige gerechten, waar de Mexicaanse keuken bekend om staat.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenTotale Tijd12 uren 10 minuten

Ingrediënten
 160 gr basmatirijst
 600 ml water
 1 kaneelstokje
 1 vanillestokje
 125 ml volle melk
 350 ml gecondenseerde melk
 8 ijsklontjes
Extra keukenbenodigdheden
 Blender

Bereidingswijze
1

Meng de rijst, het water en het kaneelstokje in een kom. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap met een mes voorzichtig het merg eruit. Voeg het merg samen met het stokje toe aan de rijst.

2

Laat het geheel een nacht op kamertemperatuur staan zodat de rijst het vocht en de smaak opneemt.

3

Maal de volgende dag het mengsel fijn in een blender. Zeef het vervolgens zodat de grove stukken er uit zijn. Voeg de melk en de gecondenseerde melk toe. Vul de glazen voor 1/4e met ijsklontjes en schenk de romige rijstmelk eroverheen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 160 gr basmatirijst
 600 ml water
 1 kaneelstokje
 1 vanillestokje
 125 ml volle melk
 350 ml gecondenseerde melk
 8 ijsklontjes
Extra keukenbenodigdheden
 Blender

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng de rijst, het water en het kaneelstokje in een kom. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap met een mes voorzichtig het merg eruit. Voeg het merg samen met het stokje toe aan de rijst.

2

Laat het geheel een nacht op kamertemperatuur staan zodat de rijst het vocht en de smaak opneemt.

3

Maal de volgende dag het mengsel fijn in een blender. Zeef het vervolgens zodat de grove stukken er uit zijn. Voeg de melk en de gecondenseerde melk toe. Vul de glazen voor 1/4e met ijsklontjes en schenk de romige rijstmelk eroverheen.

Romige rijstmelk met kaneel

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.