Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Uien bhaji met courgette-yoghurtdip

Bhaji

Bhaji, kende jij het al? Dit hapje is één van de populairdere snacks uit India en bestaat vaak uit uien in knapperig gefrituurd deeg op basis van kikkererwtenmeel. Wij geven hier graag een eigen draai aan en serveren onze bhaji met een frisse courgette-yoghurtdip.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 4 uien
 3 teentjes knoflook
 1 tl komijnzaad
 1 tl korianderzaad
 150 gr kikkererwtenmeel
 1 tl bakpoeder
 ½ tl gemberpoeder
 1 ei
 3 el water
 Peper en zout
 Zonnebloemolie
 1 courgette
 10 gr munt
 200 gr Griekse yoghurt
 1 tl honing
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Vijzel (of gebruik gemalen specerijen
 Kom
 Rasp

Bereidingswijze
1

Halveer de uien en snijd in dunne ringen. Hak twee teentjes knoflook fijn.

2

Verhit een koekenpan en rooster hierin de komijn en koriander 2 minuten tot ze beginnen te geuren. Maal de komijn en koriander fijn in een vijzel (gebruik eventueel gemalen specerijen als je geen vijzel hebt).

3

Meng het kikkererwtenmeel met bakpoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberpoeder en de fijngehakte knoflook. Meng de uien en het ei er doorheen en voeg water toe tot het een plakkerig beslag wordt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep lepels beslag in de olie. Druk plat en bak in 3 minuten per kant goudbruin. Laat de bhaji uitlekken op keukenpapier.

5

Rasp de courgette en knijp hier zoveel mogelijk vocht uit. Hak de munt en het laatste teentje knoflook fijn. Meng de munt, knoflook en courgetterasp met de yoghurt en breng op smaak met peper, zout en honing.

6

Serveer de uien bhaji met de courgette-yoghurtdip.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 uien
 3 teentjes knoflook
 1 tl komijnzaad
 1 tl korianderzaad
 150 gr kikkererwtenmeel
 1 tl bakpoeder
 ½ tl gemberpoeder
 1 ei
 3 el water
 Peper en zout
 Zonnebloemolie
 1 courgette
 10 gr munt
 200 gr Griekse yoghurt
 1 tl honing
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Vijzel (of gebruik gemalen specerijen
 Kom
 Rasp

Instructies

Bereidingswijze
1

Halveer de uien en snijd in dunne ringen. Hak twee teentjes knoflook fijn.

2

Verhit een koekenpan en rooster hierin de komijn en koriander 2 minuten tot ze beginnen te geuren. Maal de komijn en koriander fijn in een vijzel (gebruik eventueel gemalen specerijen als je geen vijzel hebt).

3

Meng het kikkererwtenmeel met bakpoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberpoeder en de fijngehakte knoflook. Meng de uien en het ei er doorheen en voeg water toe tot het een plakkerig beslag wordt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep lepels beslag in de olie. Druk plat en bak in 3 minuten per kant goudbruin. Laat de bhaji uitlekken op keukenpapier.

5

Rasp de courgette en knijp hier zoveel mogelijk vocht uit. Hak de munt en het laatste teentje knoflook fijn. Meng de munt, knoflook en courgetterasp met de yoghurt en breng op smaak met peper, zout en honing.

6

Serveer de uien bhaji met de courgette-yoghurtdip.

Uien bhaji met courgette-yoghurtdip

Op zoek naar nog meer heerlijke Indiase gerechten? Check ze hier! Ons recept voor Pakora balletjes met een frisse noedelsalade is bijvoorbeeld zeker de moeite waard om eens te proberen!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.