Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Halveer de uien en snijd in dunne ringen. Hak twee teentjes knoflook fijn.
2
Verhit een koekenpan en rooster hierin de komijn en koriander 2 minuten tot ze beginnen te geuren. Maal de komijn en koriander fijn in een vijzel (gebruik eventueel gemalen specerijen als je geen vijzel hebt).
3
Meng het kikkererwtenmeel met bakpoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberpoeder en de fijngehakte knoflook. Meng de uien en het ei er doorheen en voeg water toe tot het een plakkerig beslag wordt. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep lepels beslag in de olie. Druk plat en bak in 3 minuten per kant goudbruin. Laat de bhaji uitlekken op keukenpapier.
5
Rasp de courgette en knijp hier zoveel mogelijk vocht uit. Hak de munt en het laatste teentje knoflook fijn. Meng de munt, knoflook en courgetterasp met de yoghurt en breng op smaak met peper, zout en honing.
6
Serveer de uien bhaji met de courgette-yoghurtdip.