Uien Bhaji Met Courgette Yoghurtdip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Uien bhaji met courgette-yoghurtdip

Bhaji, kende jij het al? Dit hapje is één van de populairdere snacks uit India en bestaat vaak uit uien in knapperig gefrituurd deeg op basis van kikkererwtenmeel. Wij geven hier graag een eigen draai aan en serveren onze bhaji met een frisse courgette-yoghurtdip.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept uien bhaji met courgette-yoghurtdip

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Halveer de uien en snijd in dunne ringen. Hak twee teentjes knoflook fijn.
2
Verhit een koekenpan en rooster hierin de komijn en koriander 2 minuten tot ze beginnen te geuren. Maal de komijn en koriander fijn in een vijzel (gebruik eventueel gemalen specerijen als je geen vijzel hebt).
3
Meng het kikkererwtenmeel met bakpoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberpoeder en de fijngehakte knoflook. Meng de uien en het ei er doorheen en voeg water toe tot het een plakkerig beslag wordt. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep lepels beslag in de olie. Druk plat en bak in 3 minuten per kant goudbruin. Laat de bhaji uitlekken op keukenpapier.
5
Rasp de courgette en knijp hier zoveel mogelijk vocht uit. Hak de munt en het laatste teentje knoflook fijn. Meng de munt, knoflook en courgetterasp met de yoghurt en breng op smaak met peper, zout en honing.
6
Serveer de uien bhaji met de courgette-yoghurtdip.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via