Aardbeien-laagjestaart met tijmsiroop

laagjestaart

Iets te vieren? Duik dan zeker de keuken in voor onze aardbeien-laagjestaart met tijmsiroop! De aardbeienjam geeft een heerlijke zoete toets aan deze taart en zorgt voor een verrassend geheel in combinatie met de aromatische tijm.

NiveauGevorderd

Voorziet in10 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 15 minuten

Voor de tijmsiroop
 60 ml water
 100 gr suiker
 2 el citroensap
 5 gr tijm
Voor de cake
 9 eieren
 1,50 tl vanille extract
 250 gr suiker
 225 gr bloem
 2 tl bakpoeder
 110 gr roomboter, gesmolten
Voor de cakevulling
 120 gr Hero aardbeienjam
 180 gr roomboter, op kamertemperatuur
 120 gr roomkaas
 3 eiwitten
 200 gr suiker
 Eventueel: verse aardbeien ter garnering
Keukenbenodigdheden
 Steelpan
 Zeef
 Mengkom
 Mixer
 Spatel
 Springvorm à 20 cm doorsnede
 Kom
 Keukenthermometer

Bereidingswijze
1

Breng alle ingrediënten voor de tijmsiroop aan de kook in een steelpannetje en laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef de siroop en laat afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 160˚C. Doe 9 eieren, het vanille extract en 250 gr suiker in een mengkom en klop 10-12 minuten met een mixer. Zeef de bloem en bakpoeder en spatel deze in delen door het eimengsel. Voeg als laatste langzaam de gesmolten boter toe.

3

Vet een springvorm in en vul met 1/3 van het beslag. Bak 20- 25 minuten in de oven. Herhaal dit nog twee keer met de rest van het beslag.

4

Mix 90 gram aardbeienjam met de roomboter op kamertemperatuur en roomkaas tot een gladde massa.

5

Doe de eiwitten en suiker in een kom en klop au-bain-marie tot 70˚C. Haal van het vuur en klop vervolgens nog 10 minuten op hoge snelheid. Zet de mixer op lage snelheid en meng langzaam het aardbeienmengsel erdoor.

6

Besprenkel de drie lagen cake met de tijmsiroop. Besmeer een cake met 1/3 van de vulling, leg een tweede cake er bovenop en besmeer weer met 1/3 van de vulling. Leg de derde cake er bovenop en besmeer de bovenkant en zijkant met de rest van de vulling.

7

Garneer de cake met de overgebleven aardbeienjam en eventueel verse aardbeien.

Ingrediënten

Voor de tijmsiroop
 60 ml water
 100 gr suiker
 2 el citroensap
 5 gr tijm
Voor de cake
 9 eieren
 1,50 tl vanille extract
 250 gr suiker
 225 gr bloem
 2 tl bakpoeder
 110 gr roomboter, gesmolten
Voor de cakevulling
 120 gr Hero aardbeienjam
 180 gr roomboter, op kamertemperatuur
 120 gr roomkaas
 3 eiwitten
 200 gr suiker
 Eventueel: verse aardbeien ter garnering
Keukenbenodigdheden
 Steelpan
 Zeef
 Mengkom
 Mixer
 Spatel
 Springvorm à 20 cm doorsnede
 Kom
 Keukenthermometer

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng alle ingrediënten voor de tijmsiroop aan de kook in een steelpannetje en laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef de siroop en laat afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 160˚C. Doe 9 eieren, het vanille extract en 250 gr suiker in een mengkom en klop 10-12 minuten met een mixer. Zeef de bloem en bakpoeder en spatel deze in delen door het eimengsel. Voeg als laatste langzaam de gesmolten boter toe.

3

Vet een springvorm in en vul met 1/3 van het beslag. Bak 20- 25 minuten in de oven. Herhaal dit nog twee keer met de rest van het beslag.

4

Mix 90 gram aardbeienjam met de roomboter op kamertemperatuur en roomkaas tot een gladde massa.

5

Doe de eiwitten en suiker in een kom en klop au-bain-marie tot 70˚C. Haal van het vuur en klop vervolgens nog 10 minuten op hoge snelheid. Zet de mixer op lage snelheid en meng langzaam het aardbeienmengsel erdoor.

6

Besprenkel de drie lagen cake met de tijmsiroop. Besmeer een cake met 1/3 van de vulling, leg een tweede cake er bovenop en besmeer weer met 1/3 van de vulling. Leg de derde cake er bovenop en besmeer de bovenkant en zijkant met de rest van de vulling.

7

Garneer de cake met de overgebleven aardbeienjam en eventueel verse aardbeien.

Aardbeien-laagjestaart met tijmsiroop

Duurt de bereiding van deze aardbeien-laagjestaart met tijmsiroop jou iets te lang? Bekijk dan snel ons recept mini-taartjes limoen & karamel-zeezout. Binnen 20 minuten heb je voor al je gasten een overheerlijk mini-taartje klaar staan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.