Broodje tapas kip
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Broodje tapas kip

Dit broodje belegd met kip-sambasalade, sweet peppers en heerlijke allioli is echt een feestje. Het zorgt meteen voor een vakantiegevoel, want dit smaakt net naar Spaanse tapas. Smaakvol afgetopt met extra virgen olijfolie, net als de Spanjaarden doen. Heerlijk in combinatie met Desperados Original bier.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept broodje tapas kip

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de onder- en bovenkant van de komkommer en schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf. Schaaf de komkommer totdat je bij de zaadlijsten uitkomt. De zaadlijsten zijn niet meer nodig. Rol de komkommerlinten op tot roosjes en zet apart.
2
Laat de sweet peppers uitlekken en snijd de sweet peppers vervolgens in vieren. Snijd de broodjes door en besmeer rijkelijk met de Johma Kip-Samba Salade. Beleg met stukjes sweet peppers en wat rucola. Plaats de komkommerroosjes aan de rand van het broodje. Verdeel de allioli over de broodjes en besprenkel met extra virgen olijfolie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Mosterd
  • Pinda
  • Ei
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?