Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Broodje tapas kip

Broodje tapas kip

Dit broodje belegd met kip-sambasalade, sweet peppers en heerlijke allioli is echt een feestje. Het zorgt meteen voor een vakantiegevoel, want dit smaakt net naar Spaanse tapas. Smaakvol afgetopt met extra virgen olijfolie, net als de Spanjaarden doen. Heerlijk in combinatie met Desperados Original bier.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minuten

Ingrediënten
 1 komkommer
 4 Peppadew sweet peppers mild
 2 ciabatta broodjes, afgebakken
 1 bakje Johma Kip-Sambasalade
 Handje rucola
 2 tl Chovi Allioli Zwarte Knoflook
 2 tl Carbonell Extra Virgen Olijfolie

Bereidingswijze
1

Snijd de onder- en bovenkant van de komkommer en schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf. Schaaf de komkommer totdat je bij de zaadlijsten uitkomt. De zaadlijsten zijn niet meer nodig. Rol de komkommerlinten op tot roosjes en zet apart.

2

Laat de sweet peppers uitlekken en snijd de sweet peppers vervolgens in vieren.
Snijd de broodjes door en besmeer rijkelijk met de Johma Kip-Samba Salade. Beleg met stukjes sweet peppers en wat rucola. Plaats de komkommerroosjes aan de rand van het broodje. Verdeel de allioli over de broodjes en besprenkel met extra virgen olijfolie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 komkommer
 4 Peppadew sweet peppers mild
 2 ciabatta broodjes, afgebakken
 1 bakje Johma Kip-Sambasalade
 Handje rucola
 2 tl Chovi Allioli Zwarte Knoflook
 2 tl Carbonell Extra Virgen Olijfolie

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de onder- en bovenkant van de komkommer en schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf. Schaaf de komkommer totdat je bij de zaadlijsten uitkomt. De zaadlijsten zijn niet meer nodig. Rol de komkommerlinten op tot roosjes en zet apart.

2

Laat de sweet peppers uitlekken en snijd de sweet peppers vervolgens in vieren.
Snijd de broodjes door en besmeer rijkelijk met de Johma Kip-Samba Salade. Beleg met stukjes sweet peppers en wat rucola. Plaats de komkommerroosjes aan de rand van het broodje. Verdeel de allioli over de broodjes en besprenkel met extra virgen olijfolie.

Broodje tapas kip

Tip: Liever als borrelhapje serveren? Bekijk de pinchos variant van dit recept! Bekijk ook de andere varianten van dit recept op de themapagina.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.