Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Chocolade power pannenkoekjes

Chocolade power pannenkoekjes

Een nieuw jaar, nieuwe energie! Deze power pannenkoekjes zijn door de pinda hazelnoot cacao pasta een bron van eiwit en laag in suiker. Ook zijn ze makkelijk te maken, perfect als ontbijt voor een zondagochtend. Wij garneren ze met een frambozencoulis, (plantaardige) kwark en verse frambozen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Kooktijd30 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 3 eieren
 175 ml (plantaardige) melk
 125 gr havermoutvlokken
 3 el AH pinda hazelnoot cacao pasta
 1 blokje (plantaardige) boter
Ingrediënten topping
 200 gr diepvries frambozen
 1 el water
 2 el (plantaardige) kwark
 60 gr verse frambozen

Bereidingswijze
1

Splits de eieren. Blend de havermoutvlokken samen met het eigeel, melk en pinda hazelnoot cacao pasta fijn in een blender.

2

Klop het eiwit met een mixer op tot een luchtig schuim. Meng twee el eiwit met het eigeel mengsel en voeg daarna de rest van het eiwit toe en spatel deze rustig door het eigeel mengsel.

3

Verhit voor de frambozencoulis in een steelpannetje de bevroren frambozen met 1 el water en laat 5 min rustig koken. Haal van het vuur en zeef eventueel de pitjes eruit.

4

Verhit in een koekenpan een kleine hoeveelheid (plantaardige) boter en verwarm op middelhoog vuur. Schep drie kleine pannenkoekjes in de pan, draai na 3 min om. Bak ongeveer 12 kleine pannenkoekjes uit het beslag en stapel deze per 6 op. Garneer met de zelfgemaakte frambozencoulis, een flinke lepel kwark en verse frambozen.

Tip! De pannenkoekjes zijn laag in suiker, maar houd je van zoet? Voeg wat extra pinda hazelnoot cacao pasta naar smaak toe over de pannenkoekjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 eieren
 175 ml (plantaardige) melk
 125 gr havermoutvlokken
 3 el AH pinda hazelnoot cacao pasta
 1 blokje (plantaardige) boter
Ingrediënten topping
 200 gr diepvries frambozen
 1 el water
 2 el (plantaardige) kwark
 60 gr verse frambozen

Instructies

Bereidingswijze
1

Splits de eieren. Blend de havermoutvlokken samen met het eigeel, melk en pinda hazelnoot cacao pasta fijn in een blender.

2

Klop het eiwit met een mixer op tot een luchtig schuim. Meng twee el eiwit met het eigeel mengsel en voeg daarna de rest van het eiwit toe en spatel deze rustig door het eigeel mengsel.

3

Verhit voor de frambozencoulis in een steelpannetje de bevroren frambozen met 1 el water en laat 5 min rustig koken. Haal van het vuur en zeef eventueel de pitjes eruit.

4

Verhit in een koekenpan een kleine hoeveelheid (plantaardige) boter en verwarm op middelhoog vuur. Schep drie kleine pannenkoekjes in de pan, draai na 3 min om. Bak ongeveer 12 kleine pannenkoekjes uit het beslag en stapel deze per 6 op. Garneer met de zelfgemaakte frambozencoulis, een flinke lepel kwark en verse frambozen.

Tip! De pannenkoekjes zijn laag in suiker, maar houd je van zoet? Voeg wat extra pinda hazelnoot cacao pasta naar smaak toe over de pannenkoekjes.

Chocolade power pannenkoekjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.