Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Familie Blokzijl – Mama’s bami

Familie Blokzijl - Mama's bami

De vele culturen die ons land rijk is, hebben heerlijke familierecepten en bijzondere verhalen. MAGGI is op zoek naar deze recepten en mooie verhalen. Zo ook dit recept van de familie Blokzijl. Samen met haar man Huib en hun dochtertje genieten ze bijna wekelijks van de bami uit de befaamde multomap vol recepten van haar moeder. Voor Rory betekent dit gerecht heel veel. De heerlijke geuren en smaken brengen haar terug naar de gezellige, gemoedelijke sfeer van vroeger bij haar Indische opa en oma bij wie ze de bami elke zondag met haar familie at.

Deze overheerlijke bami is een echt familierecept, bereid met simpele ingrediënten vol smaak. Het aroma van Maggi is een echte toevoeging en geeft het gerecht net die extra dimensie. Extra lekker met emping en kroepoek erbij. 

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding25 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 4 teentjes knoflook
 6 eieren
 1 el sambal oelek
 400 gr spitskool
 400 gr prei
 40 gr verse bladselderij
 8 mie nestjes
 2 stuks kipfilet
 Zout en peper
 Olijfolie
 1 el vloeibare boter
 2 el olijfolie
 1 el sambal oelek
 4 el Maggi Aroma Flacon Nr.2
 Emping
 Kroepoek

Bereidingswijze
1

Snijd de knoflook fijn en zet apart. Kluts de eieren los samen met 1 el sambal oelek. Snijd de spitskool fijn en spoel af in een vergiet. Laat goed uitlekken. Snijd de prei in smalle ringen en was deze grondig. Was ook de bladselderij en snijd fijn.

2

Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Breek de mie nestjes boven de pan om later makkelijker te kunnen mengen met de rest van de ingrediënten.

3

Snijd de kipfilet in kleine stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm en strooi wat zout en peper over de kipfilet.

4

Verhit de vloeibare boter in een koekenpan en voeg de kip toe zodra de boter heet is. Bak de kipfilet knapperig en goudbruin. Schep met een schuimspaan de kipfilet uit op een bord en dek af met aluminiumfolie.

5

Bewaar het bakvet van de kipfilet. Giet dit over in een wok en voeg 2 el olijfolie toe. Fruit de knoflook in de wok op middelhoog vuur. Voeg de geklutste eieren toe en maak hier een roerei van door het mengsel gaar te roeren. Voeg vervolgens de spitskool, prei en gehakte selderij toe. Bak de groenten totdat ze zacht zijn. Voeg de gebakken kip en de gekookte mie toe. Meng dit goed en breng op smaak met peper en MAGGI Aroma Flacon Nr.2.

6

Serveer met extra sambal, emping en eventueel kroepoek.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 teentjes knoflook
 6 eieren
 1 el sambal oelek
 400 gr spitskool
 400 gr prei
 40 gr verse bladselderij
 8 mie nestjes
 2 stuks kipfilet
 Zout en peper
 Olijfolie
 1 el vloeibare boter
 2 el olijfolie
 1 el sambal oelek
 4 el Maggi Aroma Flacon Nr.2
 Emping
 Kroepoek

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de knoflook fijn en zet apart. Kluts de eieren los samen met 1 el sambal oelek. Snijd de spitskool fijn en spoel af in een vergiet. Laat goed uitlekken. Snijd de prei in smalle ringen en was deze grondig. Was ook de bladselderij en snijd fijn.

2

Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Breek de mie nestjes boven de pan om later makkelijker te kunnen mengen met de rest van de ingrediënten.

3

Snijd de kipfilet in kleine stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm en strooi wat zout en peper over de kipfilet.

4

Verhit de vloeibare boter in een koekenpan en voeg de kip toe zodra de boter heet is. Bak de kipfilet knapperig en goudbruin. Schep met een schuimspaan de kipfilet uit op een bord en dek af met aluminiumfolie.

5

Bewaar het bakvet van de kipfilet. Giet dit over in een wok en voeg 2 el olijfolie toe. Fruit de knoflook in de wok op middelhoog vuur. Voeg de geklutste eieren toe en maak hier een roerei van door het mengsel gaar te roeren. Voeg vervolgens de spitskool, prei en gehakte selderij toe. Bak de groenten totdat ze zacht zijn. Voeg de gebakken kip en de gekookte mie toe. Meng dit goed en breng op smaak met peper en MAGGI Aroma Flacon Nr.2.

6

Serveer met extra sambal, emping en eventueel kroepoek.

Familie Blokzijl – Mama’s bami

Tip
Serveer de bami met de MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.