Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Frisse couscous met mosselen

Frisse couscous met mosselen

Zodra het mosselseizoen van start is, gaan wij aan de slag met heerlijke recepten! Deze keer een frisse couscous in combinatie met gezonde mosselen. Want wist jij dat mosselen bomvol eiwitten, vitaminen én mineralen zitten?

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 500 gr mosselen
 250 ml groentebouillon
 250 gr couscous
 Peper en zout
 200 gr cherrytomaten
 100 gr doperwten
 Handje rucola
 1 citroen

Bereidingswijze
1

Spoel de mosselen af met koud water en verwijder de mosselen met een kapotte schelp. Breng aan de kook in een grote pan met deksel in een laagje water. Kook de mosselen in ongeveer 8 min. gaar met de deksel op de pan totdat de mosselen open gaan.

2

Gooi de mosselen die nog dichtzitten weg en haal de overige mosselen uit de schelp.

3

Giet de bouillon in een schaal over de couscous. Dek af totdat al het vocht is opgenomen door de couscous. Roer de couscous los met een vork en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

4

Halveer de cherrytomaten en kook de doperwten gaar in een pan met water. Meng de cherrytomaten, doperwten, mosselen en rucola door de couscous. Snijd de citroen in schijfjes.

5

Verdeel over de borden en garneer met een schijfje citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr mosselen
 250 ml groentebouillon
 250 gr couscous
 Peper en zout
 200 gr cherrytomaten
 100 gr doperwten
 Handje rucola
 1 citroen

Instructies

Bereidingswijze
1

Spoel de mosselen af met koud water en verwijder de mosselen met een kapotte schelp. Breng aan de kook in een grote pan met deksel in een laagje water. Kook de mosselen in ongeveer 8 min. gaar met de deksel op de pan totdat de mosselen open gaan.

2

Gooi de mosselen die nog dichtzitten weg en haal de overige mosselen uit de schelp.

3

Giet de bouillon in een schaal over de couscous. Dek af totdat al het vocht is opgenomen door de couscous. Roer de couscous los met een vork en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

4

Halveer de cherrytomaten en kook de doperwten gaar in een pan met water. Meng de cherrytomaten, doperwten, mosselen en rucola door de couscous. Snijd de citroen in schijfjes.

5

Verdeel over de borden en garneer met een schijfje citroen.

Frisse couscous met mosselen

Op zoek naar een ander snel en makkelijk recept met mosselen? Probeer deze spaghetti met zeekraal en mosselen.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.