Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Frisse couscous met mosselen

Frisse couscous met mosselen

Mosselen, maar dan anders! Deze keer combineren we de gezonde mosselen in een frisse couscousssalade met cherrytomaten, doperwten en rucola. Want wist jij dat mosselen bomvol eiwitten, vitaminen én mineralen zitten?

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 500 gr mosselen
 250 gr couscous
 250 ml groentebouillon
 Peper en zout
 200 gr cherrytomaten
 100 gr doperwten
 Handje rucola
 1 citroen

Bereidingswijze
1

Spoel de mosselen af met koud water en verwijder de mosselen met een kapotte schelp. Breng de mosselen in een laagje water aan de kook in een grote pan met deksel. Kook de mosselen in ongeveer 8 min. gaar met de deksel op de pan totdat de mosselen open gaan. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2

Gooi de mosselen die nog dichtzitten weg en haal de overige mosselen uit de schelp.

3

Giet de bouillon in een schaal over de couscous. Dek af totdat al het vocht is opgenomen in de couscous. Roer de couscous los met een vork en breng eventueel op smaak met peper en zout.

4

Halveer de cherrytomaten en kook de doperwten gaar in een pan met water. Meng de cherrytomaten, doperwten, mosselen en rucola door de couscous. Snijd de citroen in schijfjes.

5

Verdeel de couscous over twee borden en garneer met een schijfje citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr mosselen
 250 gr couscous
 250 ml groentebouillon
 Peper en zout
 200 gr cherrytomaten
 100 gr doperwten
 Handje rucola
 1 citroen

Instructies

Bereidingswijze
1

Spoel de mosselen af met koud water en verwijder de mosselen met een kapotte schelp. Breng de mosselen in een laagje water aan de kook in een grote pan met deksel. Kook de mosselen in ongeveer 8 min. gaar met de deksel op de pan totdat de mosselen open gaan. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2

Gooi de mosselen die nog dichtzitten weg en haal de overige mosselen uit de schelp.

3

Giet de bouillon in een schaal over de couscous. Dek af totdat al het vocht is opgenomen in de couscous. Roer de couscous los met een vork en breng eventueel op smaak met peper en zout.

4

Halveer de cherrytomaten en kook de doperwten gaar in een pan met water. Meng de cherrytomaten, doperwten, mosselen en rucola door de couscous. Snijd de citroen in schijfjes.

5

Verdeel de couscous over twee borden en garneer met een schijfje citroen.

Frisse couscous met mosselen

Op zoek naar een ander snel en makkelijk recept met mosselen? Probeer deze spaghetti met zeekraal en mosselen.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.