Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Garnalen poffertjes met takoyaki saus

In dit heerlijke recept geven wij een twist aan de typisch Nederlandse poffertjes. Deze poffertjes zijn namelijk geïnspireerd op de Japanse takoyaki. De hartige poffertjes met garnalen en lente-ui worden geserveerd met een zelfgemaakte takoyaki saus.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 6 lente-uien
 325 gr bloem
 2 tl bakpoeder
 2 eieren
 480 ml (afgekoelde) visbouillon
 150 gr Hollandse garnalen
 50 gr gezouten boter
 2 tl ketchup
 1 tl worcestersaus
 1 tl oestersaus
 1 tl honing
 2 el kewpie (Japanse) mayonaise
Extra benodigheden
 Poffertjespan

Bereidingswijze
1

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de eieren en visbouillon toe. Klop het mengsel tot een egaal beslag zonder klonten. Voeg driekwart van de garnalen en de lente-ui toe en meng dit door het beslag. Bewaar de overige garnalen en lente-ui voor de topping.

2

Verhit een poffertjespan en vet in met roomboter. Schenk het beslag in de poffertjespan en bak de poffertjes in 3 min. gaar. Draai ze om en bak de andere kant goudbruin.

3

Meng ondertussen de ketchup, worcestersaus, oestersaus en honing door elkaar. Serveer de warme poffertjes met de mayonaise en zelfgemaakte takoyaki saus. Top de poffertjes af met de garnalen en lente-ui.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 lente-uien
 325 gr bloem
 2 tl bakpoeder
 2 eieren
 480 ml (afgekoelde) visbouillon
 150 gr Hollandse garnalen
 50 gr gezouten boter
 2 tl ketchup
 1 tl worcestersaus
 1 tl oestersaus
 1 tl honing
 2 el kewpie (Japanse) mayonaise
Extra benodigheden
 Poffertjespan

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de eieren en visbouillon toe. Klop het mengsel tot een egaal beslag zonder klonten. Voeg driekwart van de garnalen en de lente-ui toe en meng dit door het beslag. Bewaar de overige garnalen en lente-ui voor de topping.

2

Verhit een poffertjespan en vet in met roomboter. Schenk het beslag in de poffertjespan en bak de poffertjes in 3 min. gaar. Draai ze om en bak de andere kant goudbruin.

3

Meng ondertussen de ketchup, worcestersaus, oestersaus en honing door elkaar. Serveer de warme poffertjes met de mayonaise en zelfgemaakte takoyaki saus. Top de poffertjes af met de garnalen en lente-ui.

Garnalen poffertjes met takoyaki saus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.