Verminder Je Schemtijd Met Deze 5 Tips
Lifestyle

Verminder je schermtijd met deze 5 tips

Schermen; je kunt er tegenwoordig niet meer om heen. De dag doorbrengen zonder op je mobiele telefoon, naar je computer of naar je televisie te kijken, kun je je toch haast niet meer inbeelden? Wist je dat de gemiddelde Nederlander per jaar maar liefst 32 dagen op zijn/haar telefoon zit? Buiten dat te veel schermtijd slecht kan zijn voor je ogen en concentratievermogen, zijn er ook genoeg leuke dingen te doen waar geen scherm bij komt kijken. Pak bijvoorbeeld een oude hobby op of plan een spelletjesavond in met familie of vrienden. In deze blog geven we je graag wat tips zodat jij je schermtijd kunt verminderen!

Stel je schermtijd in
Een supermakkelijke, maar efficiënte manier om je schermtijd te verminderen, is een maximale schermtijd instellen op je telefoon. In de instellingen van je telefoon kun je zelf invoeren hoe lang je per dag op je telefoon mag zitten of leg je telefoon zelf na een aantal minuten weer weg. Vind je het toch lastig om je telefoon weg te leggen? Zet dan je telefoon op niet storen zodat je niet elke melding ziet binnenkomen op je telefoon en weer verleid wordt om ‘m gelijk even te pakken.

Spelletjesavond
Een leuke manier om even helemaal niet met je telefoon bezig te zijn, is een spelletjesavond organiseren. Ga je spelletjes spelen met het gezin? Speel dan bijvoorbeeld de klassieke spellen als Monopoly en Mens Erger Je Niet. Ben je maar met z’n tweeën? Dan zijn er ook genoeg leuke spelletjes die je samen kunt spelen, zoals Keer op Keer, kaartspelletjes en Skip-Bo!

Leer iets nieuws
Heb je altijd al iets willen proberen, maar nog nooit gedaan? Leg dan je telefoon aan de kant en ontdek nieuwe hobby’s. Leer bijvoorbeeld dat ene instrument bespelen dat je altijd al hebt willen doen. Of ga aan de slag met creatieve DIY’s. Daag jezelf uit met iets nieuws en je zult je telefoon even vergeten.

Projectjes in huis
Als je veel tijd doorbrengt op social media, dan zul je ook genoeg inspiratie voorbij zien komen voor bijvoorbeeld het interieur van een huis of andere leuke projectjes. Steek je handen uit de mouwen en start een leuk project binnenshuis. Ga je de keuken aanpakken? Ga aan de slag met dat kastje dat je al tijden op wilt knappen of verf de muren. In huis is er altijd wel iets te doen!

Verminder Je Schemtijd Met Deze 5 Tips

Kleuren voor volwassenen

Ben je graag creatief bezig? Dan hebben wij een echte aanrader om even achter dat scherm vandaan te komen, namelijk kleuren voor volwassenen! Deze hobby is razend populair, omdat je lekker creatief bezig kunt zijn en het ontspanning biedt. De kleurboeken voor volwassenen zijn er in verschillende soorten, zo zijn er kleurplaten op nummer, mandala’s of losse kleurplaten zoals onze wintergroenten kleurplaat!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via