Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Japanse groentenpannenkoek met geitenyoghurt-chilisaus

Japanse groentenpannenkoek met geitenyoghurt-chilisaus

De klassieke Japanse ‘Okonomiyaki’ is een hartige en luchtige pannenkoek. Deze variant vullen we met extra groenten en een bijzondere yoghurtsaus van geitenyoghurt. De zachte smaak van de yoghurt krijgt wat extra pit door de chilisaus.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 130 gr bloem
 1 tl bakpoeder
 ½ tl chiliflakes
 1 tl zout
 1 tl peper
 4 eieren
 2 cm gember, geraspt
 2 teentjes knoflook, uitgeperst
 6 takjes koriander
 20 gr bieslook
 4 bosuien
 ½ spitskool
 40 gr wortel julienne
 4 el zonnebloemolie
 8 el geitenyoghurt
 6 el chilisaus
 80 gr rucola
 Sap van 2 limoenen

Bereidingswijze
1

Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, chiliflakes, zout en peper.

2

Klop in een andere kom de eieren los en meng met gember en knoflook.

3

Hak de koriander en bieslook grof. Snijd de bosui in ringetjes en spitskool in kleine reepjes. Meng de koriander, bieslook, bosui, spitskool en wortel door het ei. Roer de bloem met kruiden hier doorheen tot een beslag.

4

Verwarm de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak één dikke pannenkoek van het helft van het beslag. Verwarm de andere helft van de zonnebloemolie in een tweede koekenpan en bak hier een dikke pannenkoek met de andere helft van het beslag. Dek de pannenkoeken na 5 min. af met een deksel en bak tot de bovenkant gestold is.

5

Leg elke pannenkoek ondersteboven op een groot bord. Meng de geitenyoghurt met de chilisaus. Maak de rucola aan met het sap van de limoen.

6

Serveer de hartige pannenkoeken met de geitenyoghurt-chilisaus en de frisse rucolasalade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 130 gr bloem
 1 tl bakpoeder
 ½ tl chiliflakes
 1 tl zout
 1 tl peper
 4 eieren
 2 cm gember, geraspt
 2 teentjes knoflook, uitgeperst
 6 takjes koriander
 20 gr bieslook
 4 bosuien
 ½ spitskool
 40 gr wortel julienne
 4 el zonnebloemolie
 8 el geitenyoghurt
 6 el chilisaus
 80 gr rucola
 Sap van 2 limoenen

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, chiliflakes, zout en peper.

2

Klop in een andere kom de eieren los en meng met gember en knoflook.

3

Hak de koriander en bieslook grof. Snijd de bosui in ringetjes en spitskool in kleine reepjes. Meng de koriander, bieslook, bosui, spitskool en wortel door het ei. Roer de bloem met kruiden hier doorheen tot een beslag.

4

Verwarm de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak één dikke pannenkoek van het helft van het beslag. Verwarm de andere helft van de zonnebloemolie in een tweede koekenpan en bak hier een dikke pannenkoek met de andere helft van het beslag. Dek de pannenkoeken na 5 min. af met een deksel en bak tot de bovenkant gestold is.

5

Leg elke pannenkoek ondersteboven op een groot bord. Meng de geitenyoghurt met de chilisaus. Maak de rucola aan met het sap van de limoen.

6

Serveer de hartige pannenkoeken met de geitenyoghurt-chilisaus en de frisse rucolasalade.

Japanse groentenpannenkoek met geitenyoghurt-chilisaus

Fan van de Japanse keuken? Bekijk dan ook onze Japanse fluffy pancakes met mango.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.