Lasagne met gegrilde groenten

Wat is de laatste keer dat jij lasagne hebt gegeten? Waarschijnlijk te lang geleden! Daarom hebben wij speciaal voor jou een heerlijk recept opgesteld bestaande uit Lasagne met groenten.

Deze heerlijke Lasagne bestaande uit aubergine, courgette, gele paprika, mozzarella en parmezaanse kaas ziet er heerlijk uit, maar smaakt nog veel beter! Het fijne van Lasagne is dat je vaak heel snel klaar bent en daarna de oven zijn werk laat doen. Zo kan jij in de tussentijd een lekker wijntje drinken.

Wil jij het recept ook proberen? Bekijk dan de ingrediënten die hieronder staan en laat ons weten wat je ervan vond!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd1 uur

 1 Aubergine
 1 Courgette
 1 Gele paprika
 40 gr boter
 50 gr tarwebloem
 400 ml melk
 1 pak Gran'Italia Lasagne all'Uovo
 690 gr Grand'Italia Sugocasa Tradizionale
 15 gr basilicum, fijngesneden
 1 bol mozzarella, in dunne plakken
 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt

1

Verwarm de oven voor op 180 °C

2

Snijd de aubergine en courgette over de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de paprika in repen. Bestrijk de groenten met 3 el olijfolie en gril ze 4 min. op een hete grillplaat of in een grillpan. Keer ze halverwege. Leg de plakken aubergine op een bakplaat en gaar ze nog 10 min. in de oven.

3

Verhit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Verwarm 1 min. al roerend en schenk de helft van de melk erdoor. Klop goed met een garde en schenk de rest van de melk erbij zodra de saus dik wordt. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout.

4

Vet een ovenschaal van 20 x 30 cm in met de rest van de olie. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel de helft van de Sugocasa over de lasagnebladen. Houd 3 plakken aubergine apart en verdeel de rest over de tomatensaus. Dek af met lasagnebladen en bedek met de helft van de bechamelsaus. Houd ook 3 plakken courgette apart en verdeel de rest over de bechamelsaus. Bedek weer met lasagnebladen en verdeel hierover de rest van de tomatensaus en het basilicum. Sluit af met lasagnebladen en de rest van de bechamelsaus. Verdeel hierover de gegrilde repen paprika en de rest van de courgette en aubergine. Leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

5

Bak de lasagne ca. 40 min. in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten

 1 Aubergine
 1 Courgette
 1 Gele paprika
 40 gr boter
 50 gr tarwebloem
 400 ml melk
 1 pak Gran'Italia Lasagne all'Uovo
 690 gr Grand'Italia Sugocasa Tradizionale
 15 gr basilicum, fijngesneden
 1 bol mozzarella, in dunne plakken
 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 °C

2

Snijd de aubergine en courgette over de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de paprika in repen. Bestrijk de groenten met 3 el olijfolie en gril ze 4 min. op een hete grillplaat of in een grillpan. Keer ze halverwege. Leg de plakken aubergine op een bakplaat en gaar ze nog 10 min. in de oven.

3

Verhit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Verwarm 1 min. al roerend en schenk de helft van de melk erdoor. Klop goed met een garde en schenk de rest van de melk erbij zodra de saus dik wordt. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout.

4

Vet een ovenschaal van 20 x 30 cm in met de rest van de olie. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel de helft van de Sugocasa over de lasagnebladen. Houd 3 plakken aubergine apart en verdeel de rest over de tomatensaus. Dek af met lasagnebladen en bedek met de helft van de bechamelsaus. Houd ook 3 plakken courgette apart en verdeel de rest over de bechamelsaus. Bedek weer met lasagnebladen en verdeel hierover de rest van de tomatensaus en het basilicum. Sluit af met lasagnebladen en de rest van de bechamelsaus. Verdeel hierover de gegrilde repen paprika en de rest van de courgette en aubergine. Leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

5

Bak de lasagne ca. 40 min. in de voorverwarmde oven.

Lasagne met gegrilde groenten

Op zoek naar een ander lasagne recept? Variaties op lasagne vind je hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.