Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Mosselen in witte wijnsaus met knoflookbrood

Mosselen

Zet eens een heerlijke pan mosselen op tafel! Wij helpen je graag op weg met ons simpele recept voor mosselen in witte wijnsaus in combinatie met knoflookbrood.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 2 sjalotten
 70 gr roomboter
 3 teentjes knoflook
 300 ml droge witte wijn
 250 ml slagroom
 Peper en zout
 1 snufje chilipoeder
 ¼ citroen
 1 takje rozemarijn
 1 stokbrood
 2 kg mosselen
 300 gr mosselgroente
 6 takjes verse peterselie
Keukenbenodigdheden
 Oven
 2 Steelpannetjes
 Staafmixer
 Mosselpan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 150°C. Snipper de sjalotten fijn. Verwarm in een steelpannetje 10 gram boter en fruit hierin de sjalotten en 1 uitgeperst teentje knoflook aan. Zodra de sjalotten glazig zijn blus je deze af met 100 ml droge witte wijn. Voeg hierna de slagroom toe en laat de saus een klein beetje indikken op laag vuur. Breng op smaak met peper, zout, chilipoeder en citroensap naar smaak. Pureer de saus glad met de staafmixer.

2

Verwarm in een steelpannetje 50 gram roomboter. Pers 2 teentjes knoflook uit in de boter. Voeg het takje rozemarijn toe aan de boter zodat deze de smaak kan opnemen en verwarm 5 minuten zachtjes door. Haal vervolgens de rozemarijn uit de boter en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd het stokbrood in schuine plakjes. Bestrijk ieder plakje met de knoflook-rozemarijnboter. Bak in de oven de broodjes in 10 minuten goudbruin en knapperig.

4

Was de mosselen af onder koud stromend water en verwijder de kapotte exemplaren. Controleer bij mosselen die open staan of ze dicht blijven als je ze dicht knijpt. Gaan ze weer open, dan verwijder je ook deze mosselen.

5

Verwarm 10 gram roomboter in een mosselpan en bak hierin de mosselgroente aan. Blus de groenten af met 200 ml witte wijn en voeg de gewassen mosselen aan de pan toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 6 minuten gaar.

6

Snijd de peterselie fijn. Top de mosselen af met de peterselie en serveer met de witte wijnsaus en de knoflookbroodjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 sjalotten
 70 gr roomboter
 3 teentjes knoflook
 300 ml droge witte wijn
 250 ml slagroom
 Peper en zout
 1 snufje chilipoeder
 ¼ citroen
 1 takje rozemarijn
 1 stokbrood
 2 kg mosselen
 300 gr mosselgroente
 6 takjes verse peterselie
Keukenbenodigdheden
 Oven
 2 Steelpannetjes
 Staafmixer
 Mosselpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 150°C. Snipper de sjalotten fijn. Verwarm in een steelpannetje 10 gram boter en fruit hierin de sjalotten en 1 uitgeperst teentje knoflook aan. Zodra de sjalotten glazig zijn blus je deze af met 100 ml droge witte wijn. Voeg hierna de slagroom toe en laat de saus een klein beetje indikken op laag vuur. Breng op smaak met peper, zout, chilipoeder en citroensap naar smaak. Pureer de saus glad met de staafmixer.

2

Verwarm in een steelpannetje 50 gram roomboter. Pers 2 teentjes knoflook uit in de boter. Voeg het takje rozemarijn toe aan de boter zodat deze de smaak kan opnemen en verwarm 5 minuten zachtjes door. Haal vervolgens de rozemarijn uit de boter en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd het stokbrood in schuine plakjes. Bestrijk ieder plakje met de knoflook-rozemarijnboter. Bak in de oven de broodjes in 10 minuten goudbruin en knapperig.

4

Was de mosselen af onder koud stromend water en verwijder de kapotte exemplaren. Controleer bij mosselen die open staan of ze dicht blijven als je ze dicht knijpt. Gaan ze weer open, dan verwijder je ook deze mosselen.

5

Verwarm 10 gram roomboter in een mosselpan en bak hierin de mosselgroente aan. Blus de groenten af met 200 ml witte wijn en voeg de gewassen mosselen aan de pan toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 6 minuten gaar.

6

Snijd de peterselie fijn. Top de mosselen af met de peterselie en serveer met de witte wijnsaus en de knoflookbroodjes.

Mosselen in witte wijnsaus met knoflookbrood

Ben jij een echte vis- en zeevruchtliefhebber? Probeer dan ook zeker onze Manhatten chowder met Zeeuwse mosselen!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.