Yoghurt met zelfgemaakte perengranola

Knapperige peer en romige yoghurt, is er een betere combinatie? Voeg hier nog een heerlijke perengranola aan toe en je hebt een waar recipe for success!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 1 Migo peer
 1 Kanzi appel
 500 ml Zuivelhoeve Boer’n yoghurt
 6 el perengranola
Ingrediënten perengranola
 80 gr quinoa, ongekookt
 120 gr havermout
 50 gr zonnebloempitten
 50 gr pompoenpitten
 1 tl kaneel
 1 peer, in kleine blokjes
 2 el ahornsiroop
 2 el zonnebloemolie
 1 tl vanille aroma
 1 el water
 Snuf zout
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Oven
 (Weck)pot

Bereidingswijze
1

Snijd de peer en de appel in blokjes en zet apart.

2

Doe de ahornsiroop, water, zonnebloemolie en vanillaroma met een snuf zout in een pannetje en verwarm op laag vuur.

3

Meng de quinoa, havermout, kaneel, peerblokjes, zonnebloempitten en pompoenpitten en roer de siroop en doorheen.

4

Spreid de granola uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 45 minuten op 120˚C. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

5

Vul een pot of beker van 350 - 400 ml met laagjes granola, peer, appel en yoghurt.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 Migo peer
 1 Kanzi appel
 500 ml Zuivelhoeve Boer’n yoghurt
 6 el perengranola
Ingrediënten perengranola
 80 gr quinoa, ongekookt
 120 gr havermout
 50 gr zonnebloempitten
 50 gr pompoenpitten
 1 tl kaneel
 1 peer, in kleine blokjes
 2 el ahornsiroop
 2 el zonnebloemolie
 1 tl vanille aroma
 1 el water
 Snuf zout
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Oven
 (Weck)pot

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de peer en de appel in blokjes en zet apart.

2

Doe de ahornsiroop, water, zonnebloemolie en vanillaroma met een snuf zout in een pannetje en verwarm op laag vuur.

3

Meng de quinoa, havermout, kaneel, peerblokjes, zonnebloempitten en pompoenpitten en roer de siroop en doorheen.

4

Spreid de granola uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 45 minuten op 120˚C. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

5

Vul een pot of beker van 350 - 400 ml met laagjes granola, peer, appel en yoghurt.

Peer & Yoghurt

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.