Chutney burger
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Chutney burger

Lekkere burgers gemaakt van gehakt en mango chutney. Ze smaken heerlijk pittig door de gember en rode peper. Niet zo’n fan van pittig eten? Laat dan de extra plakjes rode peper tussen de broodjes weg.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept chutney burger

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Pel de ui, hak de helft in dunne ringen en de andere helft fijn. Snijd 2/3 van de rode peper fijn. Schil de gember en rasp fijn.
2
Kneed het gehakt samen met de mango chutney, fijngehakte ui en rode peper in een mengkom. Voeg de gember toe en breng royaal op smaak met peper en zout. Vorm er burgers van ter grootte van de hamburgerbroodjes.
3
Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.
4
Halveer de broodjes en rooster ze in een droge koekenpan 1 min. op de snijkant.
5
Verhit de boter in een koekenpan en bak de burgers 2-3 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
6
Besmeer de onderste helft van de broodjes met de yoghurt dressing, leg de burgers erop en beleg met sla, courgette linten en rode ui. Snijd de overige rode peper in dunne plakjes en verdeel over de broodjes. Leg de bovenste helft van de broodjes erop en zet eventueel vast met een prikker.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via