Zin in een vegetarisch stoofgerecht? Probeer dan deze smaakvolle Indiase linzenstoof! De stoof zit boordevol kruiden en specerijen als komijn en garam masala en maken we compleet met naanbrood knoflook & kruiden.
Tip: heb je geen tijd om de rode linzen te koken? Vervang deze dan door voorgekookte linzen en voeg 200 ml water toe. Verwarm de linzenstoof 10 minuten.
Nog niet iedereen is fan van linzen en dat is ontzettend jammer! Met linzen kan je namelijk onwijs lekkere recepten maken en het is een perfecte vervanger voor vlees of vis. Je vindt linzen dan ook veel terug in vegan of vegetarische recepten, omdat het boordevol eiwitten zit. Linzen zijn er in allerlei soorten, maten en smaken. Zo heb je bruine linzen, rode linzen en groene linzen.
Een klassiek Indiaas gerecht, gemaakt op basis van linzen, is dahl. Dahl is een plantaardig stoofpotjes recept boordevol vezels, vetten en ijzer. Het is dan ook de perfecte aanvulling voor wanneer je vegan eet. Maak de dahl compleet met spinazie of serveer met papadums. Linzen zijn sowieso een goede basis voor stoofpotjes recepten en curry recepten. Probeer bijvoorbeeld ook deze heerlijke linzencurry met gehaktballetjes en naanbrood, kruidige bulgur-bonenstoof of een lekkere chili sin carne met nacho’s met guacamole.
Linzen zijn ook lekker om te verwerken in een salade. Zo maken we deze frisse linzensalade met witte kaasblokjes vullend door de toevoeging van linzen. Dit zorgt ervoor dat je langer verzadigd blijft door de salade. Zo maakt een linzensalade deze bloemkoolsteaks compleet. De smaak van geroosterde bloemkool is onwijs lekker en niet te vergelijken met gekookte bloemkool. Het wordt namelijk een stuk zoeter. Een andere salade die je wilt proberen is deze tabouleh met linzen en tonijn. Tabouleh is een peterseliesalade uit de Syrische en Libanese keuken. Serveer met tonijnsteak of ga voor een vegetarisch alternatief.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment