In samenwerking met:
Indiase linzenstoof
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Indiase linzenstoof

Zin in een vegetarisch stoofgerecht? Probeer dan deze smaakvolle Indiase linzenstoof! De stoof zit boordevol kruiden en specerijen als komijn en garam masala en maken we compleet met naanbrood knoflook & kruiden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept indiase linzenstoof

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 25min
1
Schrap de schil van de gember en snijd deze fijn. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Hak de koriander grof.
2
Verhit een pan met de olijfolie en bak de ui, knoflook en gember glazig. Voeg de komijn, garam masala, rode linzen en ½ van de koriander toe en roer door.
3
Meng het groentebouillonblokje met het kokend water en voeg dit samen met de tomatenblokjes toe aan de linzen. Laat het geheel gedurende 60 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verwarm, wanneer de linzenstoof nog 20 min. moet garen, de oven voor op 180°C. Leg de naanbroden op een rooster en bak af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Verdeel de Griekse yoghurt en de overige koriander over de linzenstoof en serveer met het naanbrood.

Tip: heb je geen tijd om de rode linzen te koken? Vervang deze dan door voorgekookte linzen en voeg 200 ml water toe. Verwarm de linzenstoof 10 minuten.

Heerlijke gerechten op basis van linzen

Nog niet iedereen is fan van linzen en dat is ontzettend jammer! Met linzen kan je namelijk onwijs lekkere recepten maken en het is een perfecte vervanger voor vlees of vis. Je vindt linzen dan ook veel terug in vegan of vegetarische recepten, omdat het boordevol eiwitten zit. Linzen zijn er in allerlei soorten, maten en smaken. Zo heb je bruine linzen, rode linzen en groene linzen.

Een klassiek Indiaas gerecht, gemaakt op basis van linzen, is dahl. Dahl is een plantaardig stoofpotjes recept boordevol vezels, vetten en ijzer. Het is dan ook de perfecte aanvulling voor wanneer je vegan eet. Maak de dahl compleet met spinazie of serveer met papadums. Linzen zijn sowieso een goede basis voor stoofpotjes recepten en curry recepten. Probeer bijvoorbeeld ook deze heerlijke linzencurry met gehaktballetjes en naanbrood, kruidige bulgur-bonenstoof of een lekkere chili sin carne met nacho’s met guacamole.

Linzen zijn ook lekker om te verwerken in een salade. Zo maken we deze frisse linzensalade met witte kaasblokjes vullend door de toevoeging van linzen. Dit zorgt ervoor dat je langer verzadigd blijft door de salade. Zo maakt een linzensalade deze bloemkoolsteaks compleet. De smaak van geroosterde bloemkool is onwijs lekker en niet te vergelijken met gekookte bloemkool. Het wordt namelijk een stuk zoeter. Een andere salade die je wilt proberen is deze tabouleh met linzen en tonijn. Tabouleh is een peterseliesalade uit de Syrische en Libanese keuken. Serveer met tonijnsteak of ga voor een vegetarisch alternatief.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Pinda
  • Gluten
  • Soja
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via