In samenwerking met:
Loaded tomaten hummus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Loaded tomaten hummus

Loaded hummus, oftewel een romige hummus afgetopt met heerlijke toppings, is een feestelijke dip die het altijd goed doet tijdens de borrel! Hoe meer toppings, hoe beter als je het aan ons vraagt. De zelfgemaakte hummus toppen wij af met ingrediënten als knapperige granaatappelpitjes, gezouten pistachenoten, romige feta en frisse snoeptomaten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept loaded tomaten hummus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Pureer met de Heinz tomato frito, tahini en olijfolie tot een grove hummus. Breng op smaak met grofgemalen peper en zout. Verdeel de hummus over een serveerschaal.
2
Was en snijd de radijs in grove stukken (het groene deel kan eraan blijven, dit is ook eetbaar). Hak de pistachenoten grof. Verkruimel de feta en ris de blaadjes van de oregano. Snijd de snoeptomaten doormidden.
3
Verdeel de Provençaalse kruiden, granaatappelpitjes, radijs, pistachenoten, feta, oregano en snoeptomaten over de hummus. Verdeel er eventueel nog extra olijfolie over.
4
Serveer de hummus als dip bij de gourmet of als borrelhapje op kerstavond.

Tip: maak een dubbele portie zodat je de gehele Heinz tomato frito verpakking gebruikt. Bewaar maximaal een week in de koelkast. Ook lekker op brood met de rest van de snoeptomatenmix.

Tip: serveer de loaded hummus met toast en crackers.

Tip: verwerk de overige Heinz tomato frito in een pastasaus met oregano en de overige snoeptomatenmix.

Een eeuwenoud gerecht met een twist

Hummus, een eeuwenoud gerecht met zijn wortels in het Midden-Oosten, heeft wereldwijd zijn weg gevonden naar talloze keukens. Deze heerlijke en voedzame spread of dip, gemaakt van kikkererwten, tahini, olijfolie, citroensap en kruiden, staat bekend om zijn rijke smaak en veelzijdigheid. Met zijn eenvoudige ingrediënten, voedingswaarde en veelzijdigheid is hummus uitgegroeid tot een geliefde lekkernij over de hele wereld. Of je het nu zelf maakt of geniet van de vele variëteiten die beschikbaar zijn, hummus blijft een heerlijke traktatie die de smaakpapillen prikkelt en de harten verovert van iedereen die ervan geniet.

Veelzijdigheid van hummus

Hummus is buitengewoon veelzijdig en kan op talloze manieren worden genoten. Traditioneel wordt het geserveerd als een dip voor bij de borrelplank of met vers brood, pitabrood of groentestokjes, maar het kan ook worden gebruikt als een sandwichspread of als een bijgerecht bij gegrild vlees en een falafel burger bowl. Creatieve koks experimenteren ook graag met hummus door het te verrijken met extra smaakmakers, zoals geroosterde rode pepers, olijven of verse kruiden zoals za’atar. Lekkere varianten zijn rode bieten hummus, een smeuïge gele curry hummus en een groene kruiden hummus, ook wel esfenaj genoemd. Eén ding is zeker, met hummus kan je alle kanten op!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?