In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Hummus met za’atar, amandelschaafsel en granaatappelpitten

Een perfect gerecht voor bij de borrel: romige hummus met za’atar en Libanees brood om lekker in de hummus te dippen. Wist je dat je hummus heel gemakkelijk zelf kunt maken? Ideaal, want alles wat zelfgemaakt is, is natuurlijk véél lekkerder dan kant-en-klaar uit de supermarkt. Haal snel de ingrediënten in huis en probeer het zelf!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hummus met za’atar, amandelschaafsel en granaatappelpitten

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Laat de kikkererwten uitlekken en pel de knoflook. Snijd de munt fijn. Voeg samen met de tahin, Verstegen Zeezout, citroensap en 4/5 van de Verstegen World Spice Blend Za’atar toe aan de keukenmachine. Mix kort. Voeg één voor één 6/7 van de olie toe. Mix tot een gladde hummus.
2
Verhit een grillpan en rooster het Libanees brood 1 min. per kant. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan tot goudbruin.
3
Serveer de hummus in een kom en garneer met de overige olijfolie, granaatappelpitten, geroosterd amandelschaafsel, munt en resterende Verstegen World Spice Blend Za’atar. Serveer met het Libanees brood.

Alles over hummus

Hummus is een populair gerecht dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten, met name in landen zoals Libanon, Syrië, Israël en Palestina. Het woord ‘hummus’ is afgeleid van het Arabische woord voor ‘kikkererwten’. Het wordt traditioneel gemaakt door het pureren van gekookte kikkererwten, tahin (sesampasta), knoflook, citroensap, olijfolie en kruiden.

De geschiedenis van hummus gaat vele eeuwen terug, en het gerecht is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de culinaire tradities van de regio. Oorspronkelijk werd hummus voornamelijk gegeten in Arabische culturen, maar het heeft zich verspreid over de hele wereld en is tegenwoordig geliefd in veel verschillende keukens.

Hummus wordt vaak geserveerd als een dip voor brood, zoals pita, of als bijgerecht bij maaltijden. Het kan ook worden gebruikt als spread in sandwiches of wraps. Hoewel de basis van hummus vrij consistent is, zijn er vele variaties en regionale verschillen in smaak en textuur. Sommige varianten voegen extra ingrediënten toe, zoals geroosterde paprika, olijven, pijnboompitten of kruiden zoals komijn of paprikapoeder. Naast dit recept voor hummus met za’atar, zijn deze recepten voor een klassieke hummus en een gele curry hummus ook echt aanraders.

Hummus staat bekend om zijn voedingswaarde, omdat het een goede bron is van eiwitten, vezels, gezonde vetten en verschillende vitaminen en mineralen. Het wordt vaak beschouwd als een gezonde keuze voor vegetariërs en veganisten.

Tegenwoordig is hummus wereldwijd bekend en geliefd, en het is gemakkelijk verkrijgbaar in supermarkten en restaurants over de hele wereld. Het is een veelzijdig en smaakvol gerecht dat een belangrijk onderdeel is geworden van de internationale culinaire scene.

Hummus met za’atar, amandelschaafsel en granaatappelpitten
Hummus met za’atar, amandelschaafsel en granaatappelpitten

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?