In samenwerking met:
Steak met BBQ rub en frisse salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Steak met BBQ rub en frisse salade

Er gaat niets boven een heerlijke, malse steak van de BBQ! Zeker niet met deze zelfgemaakte BBQ rub met verschillende kruiden. Denk aan paprika-, uien- en knoflookpoeder. De droge BBQ rub wrijf je in het vlees, wat een geweldige volle smaak geeft. Lekker met een frisse salade van komkommer, radijs, appel en feta.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept steak met bbq rub en frisse salade

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Meng het Verstegen Paprikapoeder (mild), bruine basterdsuiker, Verstegen uienpoeder, Verstegen Knoflookpoeder, Verstegen Zeezout gemalen, Verstegen Witte Peper (gemalen) en Verstegen Zwarte peper (gemalen) voor de BBQ rub in een kom. Wrijf dit over het vlees en laat voor minimaal 15 min. marineren.
2
Snijd ondertussen de komkommer en feta in blokjet van 1 cm. Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes. Snijd de appel in plakjes van 5 mm en snijd vervolgens in dunne staafjes. Meng de komkommer, feta, radijs, appel en olijfolie met de sla.
3
Gril het vlees op de barbecue op 110°C op indirect vuur naar gewenste garing. De tijd is afhankelijk van het gekozen stuk vlees. Serveer het vlees samen met de salade.

Een avondje barbecueën op een zomerse avond

Barbecueën is een heerlijke culinaire traditie die veel Nederlanders graag omarmen, vooral tijdens de zomermaanden. Het is een sociale gelegenheid waarbij vrienden en familie samenkomen om te genieten van de smaakvolle gerechten die op de grill worden bereid. De rokerige smaak van de barbecue kun je namelijk op geen andere manier creëren!

Op de barbecue kun je een breed scala aan gerechten bereiden. Denk aan sappige hamburgers, smaakvolle hotdogs, malse kipspiesjes en gegrilde groenten. Visliefhebbers kunnen genieten van gegrilde zalm, garnalen of een hele dorade. Daarnaast kun je ook experimenteren met marinades en sauzen om je gerechten een extra smaakdimensie te geven. Denk aan zelfgemaakte knoflooksaus, zelfgemaakte ravigottesaus of een klassieker die niet mag ontbreken bij een avondje barbecueën: zelfgemaakte cocktailsaus! Het grillen van vlees en groenten op open vuur geeft een unieke smaak die moeilijk te evenaren is.

Nederlanders houden van barbecueën in de zomer vanwege de ontspannen en informele sfeer die het met zich meebrengt. Het is een gelegenheid om buiten te zijn, te genieten van het mooie weer en de smaakvolle gerechten te delen. Het samen bereiden van de maaltijd en het gezellig samenzijn rond de grill creëert een gevoel van verbondenheid en gezelligheid. Best veel op zo’n avond!

Al met al is barbecueën een geliefde traditie in Nederland, waarbij heerlijke gerechten worden bereid, de zomer wordt gevierd en gezelligheid centraal staat. Het is een tijd van ontspanning, genieten van goed gezelschap en het smullen van smakelijke maaltijden die rechtstreeks van de grill komen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via