In samenwerking met:
Steak tartaar met knoflook toast
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Steak tartaar met knoflooktoast

Een echte klassieker: steak tartaar! Ga voor een goed stuk bavette en zorg ervoor dat het vlees op z’n verst is. Omdat het rauw vlees is, is dit uiteraard ontzettend belangrijk. Breng op smaak met verschillende kruiden en maak de borden mooi op. Wedden dat jouw gerecht er restaurantwaardig uitziet met dit recept?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept steak tartaar met knoflooktoast

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de casino boterhammen in 4 stukken. Pel en snijd de knoflook fijn en mix met ½ van de olijfolie tot een geheel. Verdeel de stukjes boterham over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de knoflookolie. Plaats de toast 10 min. in de oven tot deze goudbruin kleurt.
2
Pel en snipper ondertussen de rode ui fijn. Snijd de bavette in blokjes van 1 cm en de augurk in kleine blokjes. Hak de bieslook fijn.
3
Meng de bavette met de bieslook, eidooiers, resterende olijfolie en de helft van de augurk en rode ui. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de tartaar met een steker over 4 borden en druk deze aan. Verdeel hier de overige augurk en rode ui over. Serveer de tartaar met de knoflooktoast en truffelmayonaise.

Welk vlees gebruiken voor steak tartaar?

Voor steak tartaar wordt meestal rundvlees gebruikt. Het beste vlees voor steak tartaar is mals, vers en van hoge kwaliteit. Meestal wordt er gekozen voor magere delen van het rund, zoals rosbief, tournedos, ossenhaas of bavette zoals in dit recept van DekaMarkt. Deze delen hebben weinig vet en zijn erg mals, wat belangrijk is omdat het vlees rauw wordt gegeten.

Het is belangrijk om vlees te gebruiken van een betrouwbare bron en om het vlees zo vers mogelijk te kopen. Als het vlees niet vers is, kunnen er bacteriën in groeien die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is daarom aan te raden om het vlees op de dag van aankoop te gebruiken of om het direct na aankoop in de koelkast te bewaren en dezelfde dag nog te bereiden.

Als je zelf steak tartaar wilt maken, is het aan te raden om het vlees te malen met een scherp mes of een vleesmolen. Het vlees moet zeer fijn worden gehakt, maar mag niet gepureerd worden. Op die manier krijgt het gerecht een aangename textuur. Voordat het vlees wordt gemengd met de kruiden en specerijen, is het belangrijk om het goed te koelen om de versheid te behouden en de veiligheid te garanderen.

Sashimi: een knipoog naar steak tartaar

Ben je meer een visliefhebber? Kies dan voor sashimi! Sashimi is een Japans gerecht van dun gesneden rauwe vis, meestal geserveerd met sojasaus en wasabi en vaak als voorgerecht gegeten. In ons sashimi recept serveren we het met sojasaus, wasabi én ingelegde gember. Dat zorgt voor lekker veel smaak!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Diëten
Koolhydraatarm
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via