Een echte klassieker: steak tartaar! Ga voor een goed stuk bavette en zorg ervoor dat het vlees op z’n verst is. Omdat het rauw vlees is, is dit uiteraard ontzettend belangrijk. Breng op smaak met verschillende kruiden en maak de borden mooi op. Wedden dat jouw gerecht er restaurantwaardig uitziet met dit recept?
Voor steak tartaar wordt meestal rundvlees gebruikt. Het beste vlees voor steak tartaar is mals, vers en van hoge kwaliteit. Meestal wordt er gekozen voor magere delen van het rund, zoals rosbief, tournedos, ossenhaas of bavette zoals in dit recept van DekaMarkt. Deze delen hebben weinig vet en zijn erg mals, wat belangrijk is omdat het vlees rauw wordt gegeten.
Het is belangrijk om vlees te gebruiken van een betrouwbare bron en om het vlees zo vers mogelijk te kopen. Als het vlees niet vers is, kunnen er bacteriën in groeien die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is daarom aan te raden om het vlees op de dag van aankoop te gebruiken of om het direct na aankoop in de koelkast te bewaren en dezelfde dag nog te bereiden.
Als je zelf steak tartaar wilt maken, is het aan te raden om het vlees te malen met een scherp mes of een vleesmolen. Het vlees moet zeer fijn worden gehakt, maar mag niet gepureerd worden. Op die manier krijgt het gerecht een aangename textuur. Voordat het vlees wordt gemengd met de kruiden en specerijen, is het belangrijk om het goed te koelen om de versheid te behouden en de veiligheid te garanderen.
Ben je meer een visliefhebber? Kies dan voor sashimi! Sashimi is een Japans gerecht van dun gesneden rauwe vis, meestal geserveerd met sojasaus en wasabi en vaak als voorgerecht gegeten. In ons sashimi recept serveren we het met sojasaus, wasabi én ingelegde gember. Dat zorgt voor lekker veel smaak!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment