Surinaamse Sardientjes In Tomatensaus Met Zoetzure Komkommer
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Surinaamse sardientjes in tomatensaus met zoetzure komkommer

Sardientjes in tomatensaus worden in Suriname vaak gegeten bij de rijst. Wij serveren hier lekkere zoetzure komkommerplakjes bij voor een frisse toets. Voor nóg meer smaak maak je de komkommerplakjes zelfs al een dagje eerder.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept surinaamse sardientjes in tomatensaus met zoetzure komkommer

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Schil de krieltjes, snijd in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 10 minuten gaar. Kook de rijst in een tweede pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Laat 2/3 deel van de suiker oplossen in kokend water en voeg de azijn toe. Snijd de komkommer in halve plakjes en voeg ze toe aan het water met suiker en azijn. De komkommer zal iets verkleuren maar krijgt zo een heerlijke zoetzure smaak.
3
Snipper de knoflook en de rode ui fijn. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de knoflook en rode ui aan. Voeg de tomatenpuree, het halve bouillonblokje, 1/3 deel suiker en de Madame Jeanette in zijn geheel toe. Laat dit 4 minuten al roerend bakken.
4
Voeg de tomatensaus, sardines, voorgekookte krieltjes en de kidneybonen toe. Laat het mengsel pruttelen op hoog vuur tot het kookt. Haal vervolgens de Madame Jeanette eruit, deze eet je niet op.
5
Snijd de selderij fijn. Serveer de rijst met daaroverheen de sardines in tomatensaus. Garneer met de selderij en de zoetzure komkommer.

Wat zijn sardientjes?

Sardientjes zijn kleine vissen behorende tot de haringfamilie. Ze hebben een langwerpige vorm en een zilverachtige huid. Sardientjes worden vaak in blik verkocht en zijn geliefd om hun milde, vette en karakteristieke smaak. Ze zijn een goede bron van omega-3-vetzuren en worden wereldwijd in diverse gerechten gebruikt.

Waar komen sardientjes vandaan?

Sardientjes worden in verschillende delen van de wereld gevangen, voornamelijk in de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Stille Oceaan. Ze zijn met name populair in landen rondom de Middellandse Zee, zoals Spanje, Italië en Portugal, waar ze een belangrijk onderdeel zijn van de lokale keuken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Zuid-Amerikaans
Soort
Rijst
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via