Surinaamse sardientjes in tomatensaus met zoetzure komkommer
Sardientjes in tomatensaus worden in Suriname vaak gegeten bij de rijst. Wij serveren hier lekkere zoetzure komkommerplakjes bij voor een frisse toets. Voor nóg meer smaak maak je de komkommerplakjes zelfs al een dagje eerder.
Mijn menu planner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept surinaamse sardientjes in tomatensaus met zoetzure komkommer
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Schil de krieltjes, snijd in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 10 minuten gaar. Kook de rijst in een tweede pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Laat 2/3 deel van de suiker oplossen in kokend water en voeg de azijn toe. Snijd de komkommer in halve plakjes en voeg ze toe aan het water met suiker en azijn. De komkommer zal iets verkleuren maar krijgt zo een heerlijke zoetzure smaak.
3
Snipper de knoflook en de rode ui fijn. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de knoflook en rode ui aan. Voeg de tomatenpuree, het halve bouillonblokje, 1/3 deel suiker en de Madame Jeanette in zijn geheel toe. Laat dit 4 minuten al roerend bakken.
4
Voeg de tomatensaus, sardines, voorgekookte krieltjes en de kidneybonen toe. Laat het mengsel pruttelen op hoog vuur tot het kookt. Haal vervolgens de Madame Jeanette eruit, deze eet je niet op.
5
Snijd de selderij fijn. Serveer de rijst met daaroverheen de sardines in tomatensaus. Garneer met de selderij en de zoetzure komkommer.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment