Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Appeltaart nacho’s met notencrumble

Appeltaart nacho’s met noten crumble

Appeltaart is een favoriet onder veel mensen. En met goede reden, de taart gaat goed gepaard met een kop koffie of thee. Wij steken het recept in een nieuw jasje: appeltaart gecombineerd met nacho’s. De appeltaart nacho’s zijn perfect als zoet tussendoortje of borrelhapje.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 8 kleine tortilla’s
 20 gr ongezouten roomboter
 5 tl kaneel
 2 el poedersuiker
 3 friszure appels
 1 vanillestokje
 50 gr rozijnen
 30 gr pecannoten
 30 gr pistachenoten
 30 gr walnoten
 Snufje zeezout
 100 gr Griekse yoghurt (2% vet)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Snijd de tortilla’s in driehoekjes (6 per tortilla) en leg ze in een grote kom. Smelt de boter in een pan en giet over de tortilla driehoekjes. Voeg hier 3 tl kaneel en de poedersuiker aan toe. Meng goed door elkaar zodat ieder driehoekje bedekt is met de boter, suiker en kaneel.

3

Leg de tortilla driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de driehoekjes goed verspreid zijn over de bakplaat en elkaar niet raken. Bak in 10 à 15 min. krokant in de oven. Keer de nacho’s halverwege om.

4

Snijd de appels ongeschild in kleine blokjes (de schil zorgt voor een extra bite). Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Voeg dit bij de appels, samen met de rozijnen en 2 tl kaneel. Meng goed door elkaar. Bak het appelmengsel 5 min. in een koekenpan tot de appelblokjes zacht zijn.

5

Hak de noten grof en meng door elkaar met het zeezout. De noten kunnen eventueel ook kort geroosterd worden in een droge koekenpan voor extra smaak.

6

Verspreid de nachochips over een bord. Leg hier bovenop het appelmengsel. Bestrooi met de gehakte noten en schep de Griekse yoghurt in het midden.

Tip! Lekker een momentje voor jezelf? Maak 1/4 van dit recept voor 1 portie (die je niet hoeft te delen 😉).

Ingrediënten

Ingrediënten
 8 kleine tortilla’s
 20 gr ongezouten roomboter
 5 tl kaneel
 2 el poedersuiker
 3 friszure appels
 1 vanillestokje
 50 gr rozijnen
 30 gr pecannoten
 30 gr pistachenoten
 30 gr walnoten
 Snufje zeezout
 100 gr Griekse yoghurt (2% vet)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Snijd de tortilla’s in driehoekjes (6 per tortilla) en leg ze in een grote kom. Smelt de boter in een pan en giet over de tortilla driehoekjes. Voeg hier 3 tl kaneel en de poedersuiker aan toe. Meng goed door elkaar zodat ieder driehoekje bedekt is met de boter, suiker en kaneel.

3

Leg de tortilla driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de driehoekjes goed verspreid zijn over de bakplaat en elkaar niet raken. Bak in 10 à 15 min. krokant in de oven. Keer de nacho’s halverwege om.

4

Snijd de appels ongeschild in kleine blokjes (de schil zorgt voor een extra bite). Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Voeg dit bij de appels, samen met de rozijnen en 2 tl kaneel. Meng goed door elkaar. Bak het appelmengsel 5 min. in een koekenpan tot de appelblokjes zacht zijn.

5

Hak de noten grof en meng door elkaar met het zeezout. De noten kunnen eventueel ook kort geroosterd worden in een droge koekenpan voor extra smaak.

6

Verspreid de nachochips over een bord. Leg hier bovenop het appelmengsel. Bestrooi met de gehakte noten en schep de Griekse yoghurt in het midden.

Tip! Lekker een momentje voor jezelf? Maak 1/4 van dit recept voor 1 portie (die je niet hoeft te delen 😉).

Appeltaart nacho’s met noten crumble

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.