Bagel burger met zwarte knoflook & gegrilde courgette

bagel burger

Knoflook, een geliefd ingrediënt in zeer veel recepten. Maar wist je dat er ook zwarte knoflook bestaat? Door een zorgvuldig fermentatieproces verandert de kleur van witte knoflook in een diepe, zwarte kleur. Ook is zwarte knoflook zelfs nog gezonder én krijg je er geen slechte adem van. En zeg nu zelf, dat willen we allemaal wel, toch? Deze bagel burger met zwarte knoflook & courgette is een echte aanrader!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 4 bagels
 Olijfolie
 ½ bol zwarte knoflook
 1 ei
 3 beschuiten (of 5 el paneermeel)
 Peper en zout
 500 gr rundergehakt
 125 gr zachte geitenkaas
 100 ml mayonaise
 ½ courgette, in plakken
 1 appel, in dunne reepjes
 1 roze ui, in dunne ringen
Keukenbenodigdheden
 Broodrooster of grill
 Hakmolen
 Grillpan

Bereidingswijze
1

Snijd de bagels doormidden, besprenkel met een beetje olijfolie en rooster 3 minuten in een broodrooster of grill.

2

Haal de tenen zwarte knoflook uit de bol en hak samen met ei, beschuit, peper, zout en 1/4 van het gehakt in een hakmolen fijn. Meng met de hand door de rest van het gehakt. Vorm er 4 burgers van en gril in 6 minuten per kant bruin.

3

Maak met een vork de geitenkaas los en meng met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

4

Besprenkel de courgette met een beetje olijfolie, peper en zout. Gril de plakken courgette 3 minuten aan iedere kant in een grillpan.

5

Besmeer de bagels met de geitenkaassaus. Beleg met de courgette, burger, appel en ui en leg de bovenkant van de bagel erop.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 bagels
 Olijfolie
 ½ bol zwarte knoflook
 1 ei
 3 beschuiten (of 5 el paneermeel)
 Peper en zout
 500 gr rundergehakt
 125 gr zachte geitenkaas
 100 ml mayonaise
 ½ courgette, in plakken
 1 appel, in dunne reepjes
 1 roze ui, in dunne ringen
Keukenbenodigdheden
 Broodrooster of grill
 Hakmolen
 Grillpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de bagels doormidden, besprenkel met een beetje olijfolie en rooster 3 minuten in een broodrooster of grill.

2

Haal de tenen zwarte knoflook uit de bol en hak samen met ei, beschuit, peper, zout en 1/4 van het gehakt in een hakmolen fijn. Meng met de hand door de rest van het gehakt. Vorm er 4 burgers van en gril in 6 minuten per kant bruin.

3

Maak met een vork de geitenkaas los en meng met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

4

Besprenkel de courgette met een beetje olijfolie, peper en zout. Gril de plakken courgette 3 minuten aan iedere kant in een grillpan.

5

Besmeer de bagels met de geitenkaassaus. Beleg met de courgette, burger, appel en ui en leg de bovenkant van de bagel erop.

Bagel burger met zwarte knoflook & gegrilde courgette

Hamburgers, daar raak je nooit op uitgekeken! Probeer eens onze vegetarische burger met mediterrane groenten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.