Bananenbowl met pangranola en blauwe bessen

Als ontbijt of tussendoor, deze bananenbowl met zelfgemaakte pangranola en blauwe bessen is een absolute winnaar. Liever een andere topping? Vervang de blauwe bessen dan eens door stukjes appel of kiwi!

Foodie Eefje van EEFSFOOD leerde je in een live workshop deze heerlijke bananenbowl met zelfgemaakte granola en blauwe bessen maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in1 Portie
Prep Tijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 140 gr bevroren banaan, in plakjes
 140 gr (plantaardige) yoghurt of kwark
 10 gr (plantaardige) boter
 25 gr havermout
 15 gr pecannoten, grof gehakt
 1 el kokosrasp
 2 mespuntjes kaneel
 1 el ahornsiroop (of honing)
 1 handje verse blauwe bessen
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Keukenmachine
 Ontbijtschaaltje

Bereidingswijze
1

Zet een kleine koekenpan op laag vuur en smelt hierin de boter. Voeg havermout, pecannoten, kokosrasp, kaneel en ahornsiroop toe en roer dit door elkaar. Bak ongeveer 10 minuten op laag vuur en blijf in de tussentijd roeren en/of omschudden. Wanneer het lekker gaat geuren is het zo goed als klaar!

2

Strooi de granola op een bord. Zo koelt het sneller af en wordt de granola heerlijk krokant.

3

Doe de bevroren banaan en kwark in een keukenmachine*. Mix dit voor ongeveer een halve minuut tot een dikke, romige en ijzige massa. Hoe dikker hoe beter! Liever iets dunner? Voeg dan nog een klein scheutje water toe.

4

Schep je banaan-kwarkmengsel in je mooiste ontbijtschaaltje en top met de blauwe bessen en granola. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 140 gr bevroren banaan, in plakjes
 140 gr (plantaardige) yoghurt of kwark
 10 gr (plantaardige) boter
 25 gr havermout
 15 gr pecannoten, grof gehakt
 1 el kokosrasp
 2 mespuntjes kaneel
 1 el ahornsiroop (of honing)
 1 handje verse blauwe bessen
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Keukenmachine
 Ontbijtschaaltje

Instructies

Bereidingswijze
1

Zet een kleine koekenpan op laag vuur en smelt hierin de boter. Voeg havermout, pecannoten, kokosrasp, kaneel en ahornsiroop toe en roer dit door elkaar. Bak ongeveer 10 minuten op laag vuur en blijf in de tussentijd roeren en/of omschudden. Wanneer het lekker gaat geuren is het zo goed als klaar!

2

Strooi de granola op een bord. Zo koelt het sneller af en wordt de granola heerlijk krokant.

3

Doe de bevroren banaan en kwark in een keukenmachine*. Mix dit voor ongeveer een halve minuut tot een dikke, romige en ijzige massa. Hoe dikker hoe beter! Liever iets dunner? Voeg dan nog een klein scheutje water toe.

4

Schep je banaan-kwarkmengsel in je mooiste ontbijtschaaltje en top met de blauwe bessen en granola. Eet smakelijk!

Bananenbowl met pangranola en blauwe bessen

*Gebruik een goede kwaliteit keukenmachine. Mocht je alleen een staafmixer met maalbakje hebben? Haal de banaan dan 10 minuten eerder uit de vriezer zodat het alvast iets zachter kan worden.

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.