Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Borrelplank

Borrelplank

Een goed gevulde borrelplank met een variatie aan koude en warme hapjes is een perfecte metgezel voor een lekkere borrel. Wij gaan voor charcuterie met Amsterdamse uitjes en augurken, crudité (een chique woord voor ‘rauwkost’) met een yoghurt dip, pizza met verschillende kazen en een heuse mini-kaasfondue met rösti rondjes en alioli.

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Prep Tijd30 minuten

Ingrediënten crudité
 250 gr groene asperges
 1 bosje radijs
 250 gr cherrytomaatjes
 1 komkommer
 2 stronkjes witlof
 250 ml dikke Griekse yoghurt
 Peper en zout
Ingrediënten charcuterie
 1 droge worst
 1 ossenworst
 90 gr Parmaham
 100 gr Mortadella
 100 gr salami Milano
 120 gr zilveruitjes, zoetzuur
 120 gr plakjes augurken, zoetzuur
 2 el piccalilly
Ingrediënten kaas pizza brood
 1 kant-en-klaar pizzadeeg met tomatensaus
 2 uien
 50 gr geraspte cheddar
 50 gr geraspte Gruyèrekaas
 50 gr geraspte mozzarella
 1 bosje lente ui
Ingrediënten mini-kaasfondue
 1 camembert (250 gram)
 2 takjes rozemarijn
 10 rösti rondjes
 10 tl aioli
 1 bakje tuinkers (20 gram)
 150 gr manchego kaas of kaas naar keuze

Bereidingswijze crudité
1

Blancheer de groene asperges 3 minuten in kokend gezouten water. Snijd de radijsjes en tomaatjes in tweeën, de komkommer in reepjes en pluk de witlofblaadjes van de stronk.

2

Breng de Griekse yoghurt op smaak met peper en zout en serveer met groente op de borrelplank.

Bereidingswijze charcuterie
3

Snijd de droge worst in dunne plakken en de ossenworst in dikkere plakken. Drapeer de vleeswaren en plakjes worst op de borrelplank. Vul een schaaltje met uitjes en augurken. Schep bij de ossenworst de piccalilly.

Bereidingswijze kaas-pizzabrood
4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over het deeg.

5

Snijd de uien in ringen en meng met de 3 kazen. Beleg de pizza met het mengsel en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Serveer de pizza in stukjes afgetopt met fijngesneden lente ui.

Bereidingswijze mini-kaasfondue
6

Snijd het kapje van de camembert en leg er 2 takken rozemarijn in. Leg het kapje weer terug op de camembert en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden in 15 min tot een smeuïg geheel.

7

Bak de rosti rondjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met 1 tl aioli en een paar takjes tuinkers. Snijd de manchego kaas in mooie driehoekjes.

Ingrediënten

Ingrediënten crudité
 250 gr groene asperges
 1 bosje radijs
 250 gr cherrytomaatjes
 1 komkommer
 2 stronkjes witlof
 250 ml dikke Griekse yoghurt
 Peper en zout
Ingrediënten charcuterie
 1 droge worst
 1 ossenworst
 90 gr Parmaham
 100 gr Mortadella
 100 gr salami Milano
 120 gr zilveruitjes, zoetzuur
 120 gr plakjes augurken, zoetzuur
 2 el piccalilly
Ingrediënten kaas pizza brood
 1 kant-en-klaar pizzadeeg met tomatensaus
 2 uien
 50 gr geraspte cheddar
 50 gr geraspte Gruyèrekaas
 50 gr geraspte mozzarella
 1 bosje lente ui
Ingrediënten mini-kaasfondue
 1 camembert (250 gram)
 2 takjes rozemarijn
 10 rösti rondjes
 10 tl aioli
 1 bakje tuinkers (20 gram)
 150 gr manchego kaas of kaas naar keuze

Instructies

Bereidingswijze crudité
1

Blancheer de groene asperges 3 minuten in kokend gezouten water. Snijd de radijsjes en tomaatjes in tweeën, de komkommer in reepjes en pluk de witlofblaadjes van de stronk.

2

Breng de Griekse yoghurt op smaak met peper en zout en serveer met groente op de borrelplank.

Bereidingswijze charcuterie
3

Snijd de droge worst in dunne plakken en de ossenworst in dikkere plakken. Drapeer de vleeswaren en plakjes worst op de borrelplank. Vul een schaaltje met uitjes en augurken. Schep bij de ossenworst de piccalilly.

Bereidingswijze kaas-pizzabrood
4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over het deeg.

5

Snijd de uien in ringen en meng met de 3 kazen. Beleg de pizza met het mengsel en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Serveer de pizza in stukjes afgetopt met fijngesneden lente ui.

Bereidingswijze mini-kaasfondue
6

Snijd het kapje van de camembert en leg er 2 takken rozemarijn in. Leg het kapje weer terug op de camembert en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden in 15 min tot een smeuïg geheel.

7

Bak de rosti rondjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met 1 tl aioli en een paar takjes tuinkers. Snijd de manchego kaas in mooie driehoekjes.

Borrelplank

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.