Hartige courgettemuffins met gerookte zalm

courgettemuffin

Muffins hoeven echt niet altijd zoet te zijn. Dit bewijzen we graag met onze hartige courgettemuffins. De frisse zuivelspread in combinatie met de gerookte zalm en zelfgebakken courgettemuffin zorgt voor een heerlijk geheel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 2 courgettes
 2 stengels bosui
 10 gr dille
 3 eieren
 125 gr magere kwark
 3 el olijfolie
 75 gr geraspte belegen geitenkaas
 300 gr zelfrijzend bakmeel
 Peper en zout
 80 gr zoetzure augurken
 200 gr gerookte zalmfilet
 200 gr zuivelspread naturel light
 50 gr jonge bladsla
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Rasp
 Kom
 Muffinvorm

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Rasp de courgettes grof en knijp hier zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak de dille fijn.

2

Klop de eieren los met de kwark en de olijfolie en meng er de courgette, dille, geitenkaas en bosui door. Meng daarna het zelfrijzend bakmeel, peper en zout door het mengsel.

3

Vet een muffinvorm in en vul ieder bakje tot ca. 1 centimeter onder de rand met het mengsel. Bak de muffins vervolgens 20 minuten in de oven.

4

Hak ondertussen de augurken fijn en snijd de zalm in stukjes. Snijd de gebakken muffins als een broodje open en besmeer met de zuivelspread. Beleg vervolgens met bladsla, gerookte zalm en augurk.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 courgettes
 2 stengels bosui
 10 gr dille
 3 eieren
 125 gr magere kwark
 3 el olijfolie
 75 gr geraspte belegen geitenkaas
 300 gr zelfrijzend bakmeel
 Peper en zout
 80 gr zoetzure augurken
 200 gr gerookte zalmfilet
 200 gr zuivelspread naturel light
 50 gr jonge bladsla
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Rasp
 Kom
 Muffinvorm

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Rasp de courgettes grof en knijp hier zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak de dille fijn.

2

Klop de eieren los met de kwark en de olijfolie en meng er de courgette, dille, geitenkaas en bosui door. Meng daarna het zelfrijzend bakmeel, peper en zout door het mengsel.

3

Vet een muffinvorm in en vul ieder bakje tot ca. 1 centimeter onder de rand met het mengsel. Bak de muffins vervolgens 20 minuten in de oven.

4

Hak ondertussen de augurken fijn en snijd de zalm in stukjes. Snijd de gebakken muffins als een broodje open en besmeer met de zuivelspread. Beleg vervolgens met bladsla, gerookte zalm en augurk.

Hartige courgettemuffins met gerookte zalm

Naast onze hartige courgettemuffins hebben wij nog veel meer heerlijke lunch- en snackrecepten. Bijvoorbeeld onze heerlijke geitenkaasplaattaartjes met aardbeien-rabarber compote, bekijk het recept hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.