Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Ingelegde zalm met flatbread, kruidenkaas en frisse salade

Ingelegde zalm met flatbread, kruidenkaas en frisse salade

Deze ingelegde zalm is heerlijk en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Na een dagje wachttijd haal je de zalm uit de koelkast en serveer je deze met het zelfgemaakte flatbread in combinatie met de kruidenkaas en een frisse salade van veldsla en komkommer.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd1 dag 30 minuten

Ingrediënten ingelegde zalm
 400 gr gekookte bieten
 2 limoenen
 ½ bosje dille
 ½ tl peperkorrels
 8 el grof zeezout
 500 gr verse zalm
Ingrediënten flatbread
 300 gr zelfrijzend bakmeel
 200 ml yoghurt Griekse stijl (2% vet)
 Snufje zout
 Olijfolie
Ingrediënten kruidenkaas en frisse salade
 ½ bosje dille
 ½ bosje bieslook
 200 gr roomkaas naturel
 Olijfolie
 6 snoepkomkommers
 75 gr veldsla
 ½ citroen, sap
 Peper en zout

Bereidingswijze ingelegde zalm
1

Begin een dag van tevoren met de zalm, deze moet minimaal 24 uur in de koelkast staan. Snijd de rode bieten in kleine blokjes en meng deze met het vocht van de bieten, de rasp van 2 limoenen, dille, peperkorrels en zeezout.

2

Snijd, indien gewenst, de huid van de zalm af. Doe de helft van het bietenmengsel in een ovenschaal. Leg hier de zalm op, bedek met de rest van het bietenmengsel en dek af met aluminiumfolie. Zet minimaal 24 uur in de koelkast.

Bereidingswijze flatbread
3

Meng het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en een snuf zout tot een zacht deeg. Verdeel de deegbal in vieren en rol uit tot een dun, ovaalvormig flatbread. Besmeer de flatbreads met olijfolie en bak in een hete grillpan in 3 min. per kant gaar.

Bereidingswijze kruidenkaas en frisse salade
4

Hak de dille en bieslook fijn. Meng met de roomkaas en een scheutje olijfolie.

5

Snijd de snoepkomkommers in plakjes. Meng met de veldsla en het citroensap en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

6

Haal de zalm uit de koelkast en spoel kort onder de kraan af. Dep voorzichtig droog met wat keukenpapier. Snijd de zalm in dunne plakken en serveer met het flatbread, de kruidenkaas en de salade.

Tip: Heb je weinig tijd? Haal dan kant-en-klare flatbread en kruidenkaas in de winkel.

Ingrediënten

Ingrediënten ingelegde zalm
 400 gr gekookte bieten
 2 limoenen
 ½ bosje dille
 ½ tl peperkorrels
 8 el grof zeezout
 500 gr verse zalm
Ingrediënten flatbread
 300 gr zelfrijzend bakmeel
 200 ml yoghurt Griekse stijl (2% vet)
 Snufje zout
 Olijfolie
Ingrediënten kruidenkaas en frisse salade
 ½ bosje dille
 ½ bosje bieslook
 200 gr roomkaas naturel
 Olijfolie
 6 snoepkomkommers
 75 gr veldsla
 ½ citroen, sap
 Peper en zout

Instructies

Bereidingswijze ingelegde zalm
1

Begin een dag van tevoren met de zalm, deze moet minimaal 24 uur in de koelkast staan. Snijd de rode bieten in kleine blokjes en meng deze met het vocht van de bieten, de rasp van 2 limoenen, dille, peperkorrels en zeezout.

2

Snijd, indien gewenst, de huid van de zalm af. Doe de helft van het bietenmengsel in een ovenschaal. Leg hier de zalm op, bedek met de rest van het bietenmengsel en dek af met aluminiumfolie. Zet minimaal 24 uur in de koelkast.

Bereidingswijze flatbread
3

Meng het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en een snuf zout tot een zacht deeg. Verdeel de deegbal in vieren en rol uit tot een dun, ovaalvormig flatbread. Besmeer de flatbreads met olijfolie en bak in een hete grillpan in 3 min. per kant gaar.

Bereidingswijze kruidenkaas en frisse salade
4

Hak de dille en bieslook fijn. Meng met de roomkaas en een scheutje olijfolie.

5

Snijd de snoepkomkommers in plakjes. Meng met de veldsla en het citroensap en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

6

Haal de zalm uit de koelkast en spoel kort onder de kraan af. Dep voorzichtig droog met wat keukenpapier. Snijd de zalm in dunne plakken en serveer met het flatbread, de kruidenkaas en de salade.

Tip: Heb je weinig tijd? Haal dan kant-en-klare flatbread en kruidenkaas in de winkel.

Ingelegde zalm met flatbread, kruidenkaas en frisse salade

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.