Kruiden
Lifestyle

5x combineren met verse kruiden

Met verse kruiden kan je eindeloos variëren door te combineren. Zo creëer je telkens nieuwe smaakcombinaties en zet je iedere avond weer een verrassend gerecht op tafel! Ideaal om volop gebruik te maken van je verse kruidenplanten én natuurlijk om elke keer weer te genieten van een lekkere maaltijd. In deze blog delen wij 5 recepten met kruidencombinaties om jou te inspireren.

Kruidensalade Met Krieltjes En Vegetarische Burger

Kruidensalade met krieltjes en vegetarische burger
Dit recept is het perfecte voorbeeld van het combineren van verse kruiden :er zitten namelijk maar liefst vier verschillende soorten kruiden in! Namelijk: peterselie, koriander, dille en munt. Dit zorgt voor een lekker frisse smaakcombinatie, waardoor je elke hap een andere smaak ervaart. Je kan er natuurlijk je eigen twist aan geven door zelf te experimenteren met verschillende kruiden.

Carpaccio Van Bieten En Radijs

Carpaccio van bieten en radijs
Carpaccio is een iconisch gerecht. Maar heb jij deze heerlijke variant met groenten wel eens geprobeerd? De groentencarpaccio is afgetopt met een heerlijke kruidensalade, die het gerecht helemaal afmaakt. Ook in deze salade wordt er gebruik gemaakt van vier kruiden. Namelijk: munt, dille, peterselie en bieslook. Vooral de smaak van munt is erg verfrissend bij dit gerecht.  Zo is hij heerlijk fris bij de smaak van de biet en radijs.

Krokante Kip Met Gegrilde Zoete Aardappel

Krokante kip met gegrilde zoete aardappel
Dit gerecht is een leuke twist op een standaardmaaltijd van aardappel, vlees en groenten. De krokante kip wordt vergezeld door gegrilde zoete aardappel en een heerlijke komkommer-dille salade met een bieslookmayonaise. Ook in dit gerecht combineer je verse kruiden, maar dan net even anders.

Krabkoekjes Met Remouladesaus

Krabkoekjes met remouladesaus
Nog een recept waarbij kruiden niet gelijk top of mind zijn. Verse kruiden, maar dan net evens anders: in deze heerlijke krabkoekjes hebben we peterselie en bieslook verwerkt. Een erg verrassende smaakcombinatie bij de surimi. Ook zit de peterselie nog in de eigen gemaakte remouladesaus. Zo komen de beide smaken samen tot een smakelijk geheel.

Zachte taco met esfenaj en groene groenten

Dit is een heerlijk, van oorsprong Perzisch, recept. Dit gerecht zit bomvol verse kruiden. Hier wordt gebruik gemaakt van vijf verschillende soorten, namelijk: dille, dragon, peterselie, munt en koriander. In de dressing komt de dille weer terug in combinatie met de mosterd. Door de groene groenten is dit een lekker fris recept.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via