
Het appelseizoen is aangebroken! In Nederland zijn appels het lekkerst in september en oktober, dan zijn ze sappig en vol van smaak. Perfect om zo uit het vuistje te eten, maar het is ook heerlijk om te bakken met appels. Ontdek in deze blog handige tips voor bakken met appel en heerlijke inspiratie!
Naast de klassieke appeltaart zijn er talloze andere makkelijke bakrecepten met appel! We hebben een hele hoop leuke bakrecepten voor je klaar staan. Denk bijvoorbeeld aan deze appelcake, gemakkelijk om te maken en altijd een succes. De zoete karamel bovenop past perfect bij de zachte en frisse appel. Ben jij een groot fan van pannenkoeken? Dan raden wij je deze appelringpannenkoeken aan!

Rond deze tijd van het jaar worden de meeste rassen zoals Elstar, Jonagold en Goudreinet geoogst. Elstar is lekker zoet-zurig en blijft mooi in de oven, Jonagold is stevig en sappig, en Goudreinet geeft een frisse bite die je gebak nét dat beetje extra smaak geeft. Deze appels zijn dus perfect om mee te bakken! Maar welke appels voor appeltaart heb je nodig? Voor de lekkerste appeltaart kun het beste een mix van al deze appels gebruiken!

Je hebt nét een heerlijke appeltaart gemaakt, maar de bodem is nog een beetje nat. Super frustrerend! Wij hebben een aantal tips om dit te voorkomen. Meng bijvoorbeeld de gesneden appelstukjes met 1 of 2 eetlepels bloem of maïzena. Je kan ook een beetje suiker toevoegen aan de appelstukjes en dit 30 minuten laten intrekken. Het overtollige vocht kan je hierna gemakkelijk afgieten voor je ze verder in de taart verwerkt. Bakken is daarnaast een kwestie van geduld. Zorg er altijd voor dat je de appeltaart goed laat afkoelen voor je hem gaat aansnijden, tijdens het afkoelen verdampt er namelijk nog veel vocht.

Appel crumble is een klassiek Engels dessert met gebakken appel, knapperige crumble en een flinke toef slagroom, in dit recept geven we dit klassiek recept een feestelijke draai. gebakken appels met gedroogde abrikozen en triple sec passen geweldig met de frisse mascarpone crème en warme crumble.
De ultieme klassieker: appeltaart! Wij zijn er gek op. Daarom hebben we een hoop verschillende varianten. Kijk maar eens naar deze appeltaart met amandelspijs en noten. Ook voor een plantaardig dieet hebben we een appeltaart recept, geheel zonder dierlijke producten. Zo kan iedereen van deze favoriet genieten!
Deze appel-karamelcake is eenvoudig te maken en onweerstaanbaar bij de koffie of als dessert. De zachte stukjes appel combineren perfect met de zoete karamelsaus. Een heerlijk recept om van te genieten op regenachtige herfstdagen! De geur van versgebakken cake zorgt meteen voor een warme, gezellige sfeer
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment