• Home
  • Lifestyle
  • Wortels schillen zónder een schilmesje te gebruiken
Wortelen schillen
Lifestyle

Wortels schillen zónder een schilmesje te gebruiken

Ondanks dat je de schil van een wortel gewoon kunt eten, worden wortels toch regelmatig geschild. Wortels schillen is een makkelijke manier om van al het vuil af te komen zonder dat je ze hoeft te wassen. Daarnaast zien deze groenten er een stuk mooier uit als ze geschild zijn. De kleur oranje is feller en de wortels glanzen meer. Genoeg redenen om de schil er dus even vanaf te halen!

Wist je dat je wortels kunt schillen zonder dat je hier een dunschiller of een schilmesje voor nodig hebt? In deze blog laten we jou zien hoe je wortels schilt door water te gebruiken.

Wortels schillen met water

Stap 1: wortelloof verwijderen
Je kunt wortels natuurlijk gewoon kopen zonder dat er nog wortelloof aan zit, maar dat is niet bij iedere wortel zo. Bij bijvoorbeeld bospenen zit er vaak nog van dit groen aan. Snijd het grootste gedeelte van het wortelloof van de wortels af.

Stap 2: wortels koken
Wanneer het wortelloof is verwijderd, kook je de wortels voor 10 à 15 minuten in water. Je zult zien dat een deel van het vuil tijdens het koken al loskomt van de wortels.

Stap 3: koud water
Na 10 à 15 minuten koken, schep je de wortels over in koud water met ijsklontjes. Was de wortels hierin en wanneer je deze uit het water haalt, zul je zien dat de schil zo van de wortels af glijdt. Ze zijn helemaal klaar om gebruikt te worden!

Houd onze Instagram in de gaten voor nóg meer handige kook- / keukentips! Wil je alle Tips & Tricks terugkijken? Deze vind je bewaard terug onder de hoogtepunten op onze Instagram pagina.

Gerechten met wortels bereiden

Nadat je de wortels hebt schoongemaakt kun je ze mooi in een gerecht verwerken! Wanneer je wortels eet, krijg je veel vezels en voedingsstoffen binnen. Bovendien bevatten ze weinig calorieën waardoor ze prima kunnen dienen als tussendoortje.

Wij gebruiken deze groente in allerlei gerechten. Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke bruschetta met wortel en geitenkaas, een superlekkere variant op de traditionele bruschetta!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via