Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Pompoenstamppot met spekjes en appel

pompoenstamppot

Pompoen en appel is een heerlijke combinatie. Wij demonstreren dit graag in deze heerlijke pompoenstamppot met spekjes en appel. Probeer het vooral zelf!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 2 Elstar appels
 5 takjes salie
 600 gr pompoenblokjes
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 800 gr stamppotaardappelen
 1 grote rode ui
 1 teentje knoflook
 125 gr spekblokjes
 50 ml melk
 80 gr geraspte oude kaas
 Optioneel: gehaktballetjes
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Kom
 Pan
 Koekenpan
 Aardappelstamper

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de blaadjes van de salie fijn. Meng de pompoen en appel in een kom met de olie, salie, peper en zout. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 20 minuten in de oven.

2

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet vervolgens af.

3

Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 2 minuten aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee tot de uien zacht zijn.

4

Stamp de aardappelen samen met de melk fijn. Meng het pompoen-appelmengsel en het uienmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en garneer met geraspte oude kaas.

5

Garneer de stamppot eventueel met wat kleine gehaktballetjes die je vooraf in de pan of in de oven verwarmt.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 Elstar appels
 5 takjes salie
 600 gr pompoenblokjes
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 800 gr stamppotaardappelen
 1 grote rode ui
 1 teentje knoflook
 125 gr spekblokjes
 50 ml melk
 80 gr geraspte oude kaas
 Optioneel: gehaktballetjes
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Kom
 Pan
 Koekenpan
 Aardappelstamper

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de blaadjes van de salie fijn. Meng de pompoen en appel in een kom met de olie, salie, peper en zout. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 20 minuten in de oven.

2

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet vervolgens af.

3

Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 2 minuten aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee tot de uien zacht zijn.

4

Stamp de aardappelen samen met de melk fijn. Meng het pompoen-appelmengsel en het uienmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en garneer met geraspte oude kaas.

5

Garneer de stamppot eventueel met wat kleine gehaktballetjes die je vooraf in de pan of in de oven verwarmt.

Pompoenstamppot met spekjes en appel

Verlang jij met de koude dagen ook zo naar een heerlijke stamppot? Check hier al onze stamppotrecepten! Misschien is onze Rucola stamppot met Gruyère kaas wel iets voor jou!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.