Alcoholvrije Bloody Mary
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Alcoholvrije Bloody Mary

Start het nieuwe jaar met een alcoholvrije Bloody Mary! Dit drankje staat symbool voor het onbekende wat het nieuwe jaar met zich meebrengt, maar ook de frisse start die je krijgt in het nieuwe jaar. Maak er deze alcoholvrije variant van, vol van smaak met een frisse noot van limoen. Ideaal voor dry january!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept alcoholvrije bloody mary

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Halveer de limoen en knijp de helft uit. Snijd de overige limoen in plakjes.
2
Mix het tomatensap met de worcestershiresaus, tabasco en het limoensap. Verdeel over de glazen en garneer met een schijfje limoen en de bleekselderij.

Het verhaal achter de Bloody Mary op 1 januari

Als de klok middernacht slaat en het vuurwerk de lucht verlicht, is er één drankje dat zijn plaats opeist als hét symbool van viering en vernieuwing – de Bloody Mary. Deze iconische cocktail, met zijn pittige smaak en karakteristieke rode kleur, heeft de reputatie gekregen als hét perfecte drankje om het nieuwe jaar mee te verwelkomen. Maar wat maakt de Bloody Mary zo speciaal en waarom is het een favoriet tijdens nieuwjaarsvieringen over de hele wereld?

Het geheim van een goede Bloody Mary zit in de veelzijdigheid. De basis ingrediënten – wodka, tomatensap, citroensap, worcestershiresaus en verschillende kruiden en specerijen – vormen een combinatie die zowel hartig als verfrissend is. De toevoeging van een schijfje citroen en natuurlijk een selderijstengel als garnering voegt niet alleen een extra touch toe aan het uiterlijk van het drankje, maar verrijkt ook de algehele ervaring.

Waarom is de Bloody Mary dan juist het drankje dat we kiezen om het nieuwe jaar in te luiden? Het antwoord zit in de mix van sensaties die het oproept. Het pittige karakter symboliseert de opwinding van het onbekende dat het nieuwe jaar met zich meebrengt, terwijl de verfrissende tonen staan voor een schone lei en een frisse start. Bovendien is het drankje zelf aanpasbaar, wat perfect past bij het idee van nieuwe kansen en mogelijkheden.

 

Meer mocktail recepten

Geen fan van een Bloody Mary? Geen probleem, met onze andere mocktail recepten maak je genoeg andere drankjes voor dry january maken! Wat dacht je van deze cranberry cinnamon spice bubbels, gemaakt door Eatertainer Neda Kia. Het perfecte drankje voor een feestje! Of maak deze klassieke spicy virgin margarita.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via