Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
50 min
1
Snijd een halve ui, de gember en knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de knoflook en ui aan. Voeg al roerend de rode wijnazijn en gember toe. Roer vervolgens de kerriepoeder en komijnpoeder door het geheel en bak 2 min. aan. Voeg de abrikozenjam toe en bak nog 2 min.
2
Snijd de andere helft van de ui in grove stukken. Snijd de kip in blokjes van 3 bij 3 cm. Haal de marinade van het vuur en roer de kip, ui en gedroogde abrikozen door de marinade. Dek af en plaats een half uur in de koelkast.
3
Rijg de ui, kip en abrikozen aan een satéprikker en bak de spiesen op laag vuur bruin in een koekenpan of grillpan (of op de barbecue).

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Vrij van vis
Soort
Barbecue
Voorkeuren
Bevat kip
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via