Gegrilde tofusticks van de barbecue, hummus en kikkererwtensalade: dit klinkt toch als de meest verrukkelijke vegetarische barbecue maaltijd die er bestaat? Geloof ons maar, dit wil je proeven!
Tip: paneer de tofu kort in een beetje bloem zodat het krokant wordt tijdens het bakken.
Vlees is natuurlijk een goede bron van eiwitten. In vegetarische en vegan gerechten is het daarom enorm belangrijk om eiwitrijke producten toe te voegen! Voorbeelden hiervan zijn tofu, tempeh, seitan en verschillende peulvruchten en bonen zoals edamame en lupine. Met deze ingrediënten tover je gemakkelijk en snel de lekkerste vegetarische en/of plantaardige gerechten op tafel.
Een ander heerlijk gerecht met tofu, naast deze Mediterrans gevulde tofusticks, is deze vegan spinaziecurry met tofu. Je maakt het gerecht met smaakmakers als gember, knoflook, komijnpoeder, kurkumapoeder en chilipoeder, waar je spinazie en vegan room aan toevoegt. Roer goed, voeg de blokjes tofu toe en roer goed door. Op deze manier heb je binnen een kwartier een smaakvolle maaltijd op tafel staan die ook nog eens geheel plantaardig is!
Wist je dat je van tempeh heel goed saté kan maken? Deze tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen bewijst het. Een eiwitrijke én gezonde maaltijd door het gebruik van tempeh en enorm smaakvol door de toevoeging van onder andere sambal, vegan pindasaus en seroendeng. Met deze maaltijd waan je jezelf echt even in Indonesië!
Een ander heerlijk gerecht met tempeh is deze suikervrije salade met tempeh. De salade staat al binnen 20 minuutjes op tafel! Ideaal voor op een zomerse, warme dag waarop je niet veel tijd in de warme keuken door wilt brengen. In de salade verwerken we naast tempeh ook mango, avocado, cherrytomaatjes, edamameboontjes en een aantal overheerlijke smaakmakers. Een verrassend recept dat gegarandeerd in de smaak valt!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment