In samenwerking met:
Sunrise mocktail
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Sunrise mocktail

Zin in een Tequila Sunrise, maar niet in de alcohol? Probeer dan deze frisse Sunrise mocktail, geïnspireerd op de welbekende cocktail op basis van tequila, sinaasappelsap en grenadine. De tequila laten we achterwege en vervangen we voor bitterlemon.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept sunrise mocktail

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Snijd de sinaasappel in halve schijfjes en maak in ieder schijfje een inkeping tot halverwege.
2
Verdeel de Coolbest Premium Orange over de glazen, schenk de bitterlemon hierop. Giet de grenadine rustig in de glazen, roer niet door. Garneer de glazen met de plakjes sinaasappel en rode bessen.

Wat is een Tequila Sunrise?

Een Tequila Sunrise is een populaire cocktail die bekend staat om zijn heldere en kleurrijke uiterlijk. Het is een mixdrank die meestal wordt gemaakt met tequila, sinaasappelsap en grenadine siroop, geserveerd in een hoog glas met ijs. Het resultaat is een verfrissende cocktail met een geel-oranje kleurverloop, waardoor het lijkt op een zonsopgang. Vandaar de naam ‘Tequila Sunrise’! Het is een zoete en fruitige drank die vaak wordt geassocieerd met zomerse feestjes en strandbars. Wil je liever een cocktail zonder alcohol, oftewel een mocktail? Dan is deze Sunrise mocktail hét alternatief: de bekende Tequila Sunrise wordt dan geserveerd zónder tequila!

Meer bekende cocktails met tequila (of zonder!)

Een andere bekende cocktail is de margarita: een klassieke cocktail gemaakt met tequila, limoensap en triple sec (likeur op basis van sinaasappelschil). Om een mocktailversie te maken, kun je de tequila vervangen voor bruisend water en de triple sec kun je vervangen voor ananassap en gember, zoals in deze spicy virgin margarita.

Paloma is ook een verfrissende cocktail met tequila en grapefruitsap, vaak aangevuld met bruisend water en een vleugje limoensap. Om hier een mocktail van te maken, vervang je gemakkelijk de tequila voor bruisend water en het grapefruitsap vul je aan met een scheutje grenadine siroop. Zo wordt de cocktail ietsjes zoeter!

Hoe maak je een mocktail?

Het maken van een mocktail is vrij simpel! Je vervangt de producten die alcohol bevatten voor niet-alcoholische alternatieven, zoals bruisend water, vruchtenstappen of siropen. Dit helpt bij het creëeren van smaakvolle drankjes zonder de alcoholinhoud. Ga lekker experimenteren om je favoriete smaken te ontdekken of kies een mocktail recept op Eatertainment.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?