Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ris de blaadjes van 20 gr munt en mix deze samen met de panko, de helft van de knoflook, 1 el olie en de pistachenootjes in de keukenmachine tot een droog en kruimelig mengsel. Meng de mosterd met de honing en zet opzij.
2
Verhit 1 el olie in een koekenpan en laat de lamskoteletjes in 1-2 minuten rondom dichtschroeien. Leg de lamskoteletjes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en besmeer met de honing-mosterdsaus. Verdeel het pistachemengsel over de lamskoteletjes en zet 15 minuten in het midden van de oven om te garen.
3
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat vervolgens afkoelen. Snijd de peterselie en de resterende munt fijn en meng deze door de afgekoelde bulgur. Snijd de tomaten in blokjes en de lente-ui in ringen. Meng de tomaten en lente-ui door de bulgur en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
4
Meng de yoghurt met de rest van de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Serveer de yoghurt-knoflooksaus bij de tabouleh en de warme lamskoteletjes.