Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Romige kip-pesto calzone

Calzone is een gevuld pizzadeeg in de vorm van een maan. Het leuke aan calzone is dat het een soort van cadeautje voor jezelf is. Wij hebben deze pizza gevuld met kip, pesto, champignons en mozzarella, maar je kunt allerlei toppings naar keuze toevoegen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 el zonnebloemolie
 320 gr kipfilet, in blokjes
 100 gr champignons
 1 bol mozzarella
 1 grote rode ui
 2 teentjes knoflook
 4 el groene pesto
 50 gr geraspte mozzarella
 3 el crème fraîche
 2 kant-en-klaar pizzadegen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een koekenpan olie en schroei de kipblokjes rondom dicht op hoog vuur in ongeveer 3 à 4 min. De kip hoeft niet gaar te zijn vanbinnen.

2

Snijd de champignons in plakjes, de mozzarella in blokjes en de rode ui en knoflook fijn. Meng in een grote kom de kipfilet, pesto, mozzarella (blokjes en geraspt), crème fraîche, rode ui, knoflook en champignons door elkaar.

3

Rol de twee pizzabodems uit. Verdeel de helft van het kip-pesto mengsel over de helft van 1 pizzabodem en houdt 4 cm van de randen vrij. Vouw de lege helft over de vulling dicht en zorg dat de randen goed aan elkaar vastplakken. Herhaal dit bij de andere pizza. Je hebt nu 2 halve manen.

4

Leg de calzone pizza’s op een bakplaat in het midden van de oven en bak goudbruin in 25 à 30 min. Serveer de pizza calzone warm.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 el zonnebloemolie
 320 gr kipfilet, in blokjes
 100 gr champignons
 1 bol mozzarella
 1 grote rode ui
 2 teentjes knoflook
 4 el groene pesto
 50 gr geraspte mozzarella
 3 el crème fraîche
 2 kant-en-klaar pizzadegen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een koekenpan olie en schroei de kipblokjes rondom dicht op hoog vuur in ongeveer 3 à 4 min. De kip hoeft niet gaar te zijn vanbinnen.

2

Snijd de champignons in plakjes, de mozzarella in blokjes en de rode ui en knoflook fijn. Meng in een grote kom de kipfilet, pesto, mozzarella (blokjes en geraspt), crème fraîche, rode ui, knoflook en champignons door elkaar.

3

Rol de twee pizzabodems uit. Verdeel de helft van het kip-pesto mengsel over de helft van 1 pizzabodem en houdt 4 cm van de randen vrij. Vouw de lege helft over de vulling dicht en zorg dat de randen goed aan elkaar vastplakken. Herhaal dit bij de andere pizza. Je hebt nu 2 halve manen.

4

Leg de calzone pizza’s op een bakplaat in het midden van de oven en bak goudbruin in 25 à 30 min. Serveer de pizza calzone warm.

Romige kip-pesto calzone

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.