Calzone is een gevuld pizzadeeg in de vorm van een maan. Het leuke aan calzone is dat het een soort van cadeautje voor jezelf is. Wij hebben deze calzone pizza gevuld met kip, pesto, champignons en mozzarella, maar je kunt allerlei toppings naar keuze toevoegen.
Een calzone is een opgevouwen pizza die afkomstig is uit Italië. Het is gemaakt van pizzadeeg en gevuld met kaas, tomatensaus en andere ingrediënten zoals vlees, groenten en kruiden. De calzone wordt vervolgens in de oven gebakken totdat het deeg goudbruin en knapperig is en de kaas is gesmolten. Het is als het ware een soort pizza-turnover. De calzone kan worden geserveerd als hoofdgerecht of als snack.
Over het algemeen duurt het bakken van een calzone in een voorverwarmde oven ongeveer 25-30 minuten. Het is belangrijk om de calzone regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat het deeg goudbruin en knapperig is en de kaas is gesmolten.
We raden aan om de kip calzone meteen na bereiding op te eten. Blijft er calzone over? Dan kun je het goed afgedekt bewaren in de koelkast en de volgende dag opeten.
Heb je moeite om de vraag ‘Wat eten we vandaag?‘ te beantwoorden? We helpen je graag met onze lekkere recepten! Van smakelijke risotto recepten en makkelijke slowcooker recepten tot lekkere recepten met pasta en vegetarische recepten. Er zijn diverse gerechten om te proberen! Ga jij binnenkort aan de slag met een flammkuchen recept, een pasta pesto of een pannenkoek recept?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment