Romige Kip Pesto Calzone
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Romige kip-pesto calzone

Calzone is een gevuld pizzadeeg in de vorm van een maan. Het leuke aan calzone is dat het een soort van cadeautje voor jezelf is. Wij hebben deze pizza gevuld met kip, pesto, champignons en mozzarella, maar je kunt allerlei toppings naar keuze toevoegen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept romige kip-pesto calzone

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een koekenpan olie en schroei de kipblokjes rondom dicht op hoog vuur in ongeveer 3 à 4 min. De kip hoeft niet gaar te zijn vanbinnen.
2
Snijd de champignons in plakjes, de mozzarella in blokjes en de rode ui en knoflook fijn. Meng in een grote kom de kipfilet, pesto, mozzarella (blokjes en geraspt), crème fraîche, rode ui, knoflook en champignons door elkaar.
3
Rol de twee pizzabodems uit. Verdeel de helft van het kip-pesto mengsel over de helft van 1 pizzabodem en houdt 4 cm van de randen vrij. Vouw de lege helft over de vulling dicht en zorg dat de randen goed aan elkaar vastplakken. Herhaal dit bij de andere pizza. Je hebt nu 2 halve manen.
4
Leg de calzone pizza’s op een bakplaat in het midden van de oven en bak goudbruin in 25 à 30 min. Serveer de pizza calzone warm.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Noten
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via