Roti met witvis en zoete aardappel

Roti

Zet een heerlijke Surinaamse roti op tafel met ons recept voor roti met witvis en zoete aardappel. Door de witvis zachtjes te koken in bouillon wordt deze heerlijk zacht. Een Madame Jeanette pepertje zorgt daarnaast voor een pittige kick!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 250 gr zoete aardappel
 300 gr sperziebonen
 2 eieren
 1 ui
 2 el olie
 2 teentjes knoflook
 2 el roti masala kruiden
 1 Madame Jeanette peper
 300 gr witvis
 300 ml kippenbouillon
 4 rotivellen
 ½ komkommer
Keukenbenodigdheden
 2 Pannen
 Hapjespan
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Breng twee pannen water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Kook in één pan de zoete aardappelen en sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en zet weg. Kook in de andere pan de eieren hard in 8 minuten, pel en zet apart.

2

Snipper de ui en fruit deze in 2 el olie aan in de pan. Pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg vervolgens de rotikruiden, de hele peper en de vis toe en bak 2 minuten mee. Giet de bouillon over de vis en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de aardappels en sperziebonen toe en laat de bouillon in 5 minuten iets inkoken. Haal de Madame Jeanette peper uit de roti als de gewenste pittigheid is bereikt.

3

Verwarm de rotivellen zonder olie in een koekenpan. Snijd de komkommer in dunne plakjes.

4

Serveer de warme rotivellen met een flinke schep witvisroti, de hardgekookte eieren en de komkommerplakjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr zoete aardappel
 300 gr sperziebonen
 2 eieren
 1 ui
 2 el olie
 2 teentjes knoflook
 2 el roti masala kruiden
 1 Madame Jeanette peper
 300 gr witvis
 300 ml kippenbouillon
 4 rotivellen
 ½ komkommer
Keukenbenodigdheden
 2 Pannen
 Hapjespan
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng twee pannen water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Kook in één pan de zoete aardappelen en sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en zet weg. Kook in de andere pan de eieren hard in 8 minuten, pel en zet apart.

2

Snipper de ui en fruit deze in 2 el olie aan in de pan. Pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg vervolgens de rotikruiden, de hele peper en de vis toe en bak 2 minuten mee. Giet de bouillon over de vis en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de aardappels en sperziebonen toe en laat de bouillon in 5 minuten iets inkoken. Haal de Madame Jeanette peper uit de roti als de gewenste pittigheid is bereikt.

3

Verwarm de rotivellen zonder olie in een koekenpan. Snijd de komkommer in dunne plakjes.

4

Serveer de warme rotivellen met een flinke schep witvisroti, de hardgekookte eieren en de komkommerplakjes.

Roti met witvis en zoete aardappel

Ben je benieuwd geworden naar de Surinaamse keuken? Check dan snel ons recept voor Surinaamse sardientjes in tomatensaus met zoetzure komkommer.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.