Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Vegan bruschetta met zuurdesembrood

Vegan bruschetta met zuurdesembrood

Deze vegan bruschetta is het perfecte borrelhapje, maar ook heerlijk als tapas of lunch! Door de gekleurde snoeptomaatjes zet je een kleurrijk feestje op tafel en waan je je even op vakantie in het zonnige zuiden. Bovendien is de bruschetta zo gemaakt én veganistisch.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd10 minuten

Ingrediënten
 4 sneetjes zuurdesembrood
 4 el olijfolie
 Peper en zout
 4 tl Italiaanse kruiden
 500 gr snoeptomaatjes gekleurd
 1 rode ui
 2 teentjes knoflook
 Bosje verse basilicum

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC op boven- en onderwarmte of op de grillstand.

2

Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie, peper, zout en de helft van de Italiaanse kruiden. Leg op een, met bakpapier beklede, bakplaat en gril 5 min. in de oven.

3

Snijd ondertussen de tomaatjes in stukjes en snijd de ui en knoflook fijn. Meng dit door elkaar en voeg de resterende Italiaanse kruiden en olijfolie toe met een snufje peper en zout. Meng als laatste de basilicum door het tomatenmengsel.

4

Verdeel het tomatenmengsel over de toast.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 sneetjes zuurdesembrood
 4 el olijfolie
 Peper en zout
 4 tl Italiaanse kruiden
 500 gr snoeptomaatjes gekleurd
 1 rode ui
 2 teentjes knoflook
 Bosje verse basilicum

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC op boven- en onderwarmte of op de grillstand.

2

Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie, peper, zout en de helft van de Italiaanse kruiden. Leg op een, met bakpapier beklede, bakplaat en gril 5 min. in de oven.

3

Snijd ondertussen de tomaatjes in stukjes en snijd de ui en knoflook fijn. Meng dit door elkaar en voeg de resterende Italiaanse kruiden en olijfolie toe met een snufje peper en zout. Meng als laatste de basilicum door het tomatenmengsel.

4

Verdeel het tomatenmengsel over de toast.

Vegan bruschetta met zuurdesembrood

Deze lekkere kapsalon van oesterzwammen is ook vegan!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.