Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Wrap met falafel en kruidige boontjes

Deze goed gevulde wraps zorgen er voor dat je de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente bijna binnenkrijgt. We kruiden de sperziebonen met een boemboe, wat een echte smaakmaker is. Hierdoor heeft het gerecht qua kruiden niet meer nodig dan dat.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 400 gr sperziebonen
 2 el olie
 95 gr boemboe sajoer boontjes (kruidenpasta)
 100 ml water
 200 gr falafelballetjes
 4 meergranen wraps
 1 el zure room

Bereidingswijze
1

Maak de sperziebonen schoon. Blancheer de sperziebonen 3 min. in kokend water. Spoel de sperziebonen af met koud water.

2

Verhit 1 el olie in de wokpan op hoog vuur en wok de sperziebonen in 3 min. gaar. Roer de boemboe en het water door de sperziebonen. Gaar het geheel nog 3 min.

3

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de falafelballetjes kort aan.

4

Warm de wraps op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smeer de wraps dun in met zure room. Beleg de wraps met sperziebonen en de falafel balletjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr sperziebonen
 2 el olie
 95 gr boemboe sajoer boontjes (kruidenpasta)
 100 ml water
 200 gr falafelballetjes
 4 meergranen wraps
 1 el zure room

Instructies

Bereidingswijze
1

Maak de sperziebonen schoon. Blancheer de sperziebonen 3 min. in kokend water. Spoel de sperziebonen af met koud water.

2

Verhit 1 el olie in de wokpan op hoog vuur en wok de sperziebonen in 3 min. gaar. Roer de boemboe en het water door de sperziebonen. Gaar het geheel nog 3 min.

3

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de falafelballetjes kort aan.

4

Warm de wraps op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smeer de wraps dun in met zure room. Beleg de wraps met sperziebonen en de falafel balletjes.

Wrap met falafel en kruidige boontjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.