Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Wrap met köfte in paprikasaus

Deze köfte, ofwel gekruid gehakt, maak je gemakkelijk zelf. Wij kruiden het gehakt met ras el hanout kruiden, een Marokkaans kruidenmengsel van soms twintig of zelfs meer specerijen!
Heerlijk op een wrap met een home-made paprikasaus!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 4 gr wraps
 100 gr baby bladspinazie
 150 gr Griekse Yoghurt
Paprikasaus
 1 teentje knoflook
 2 puntpaprika's
 1 sjalot
 Olie
 1 el ras el hanout
 70 gr tomatenpuree
 250 ml water
Köfte
 1 sjalot
 1 teentje knoflook
 8 gr verse koriander
 1 ½ tl ras el hanout
 300 gr mager rundergehakt
 ½ el olijfolie

Bereidingswijze voor de paprikasaus:
1

Snijd de knoflook fijn en de paprika en sjalot in grove stukken.

2

Giet een scheutje olie in een pan en bak de paprika samen met de sjalot op hoog vuur aan.
Voeg na 2 min de knoflook, ras el hanout en de tomatenpuree toe en zet op middelhoog
vuur. Bak dit 3 min goed door terwijl je continu blijft roeren. Voeg het water toe en kook de
saus voor minimaal 5 min. Pureer het geheel in een blender of met een staafmixer en zet
apart.

Bereidingswijze voor de köfte:
3

Snipper de sjalot, knoflook en koriander zo fijn mogelijk. Meng de sjalot, de helft van de
koriander en ras el hanout door het gehakt en breng op smaak met peper en zout.

4

Maak je handen nat en kneed het gehakt tot 6 ronde balletjes.

5

Verhit olie in een pan op middelhoog vuur, leg de ballen in de pan en druk ze van boven iets
plat zodat er een soort hamburgertjes ontstaan. Bak de köfte aan beide kanten in 7 min gaar.

6

Giet de paprikasaus over het vlees en breng opnieuw aan de kook.

7

Bereid de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul vervolgens de wraps met de
köfte, spinazie en een lepel frisse Griekse yoghurt. Top de wraps af met de overige
koriander.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 gr wraps
 100 gr baby bladspinazie
 150 gr Griekse Yoghurt
Paprikasaus
 1 teentje knoflook
 2 puntpaprika's
 1 sjalot
 Olie
 1 el ras el hanout
 70 gr tomatenpuree
 250 ml water
Köfte
 1 sjalot
 1 teentje knoflook
 8 gr verse koriander
 1 ½ tl ras el hanout
 300 gr mager rundergehakt
 ½ el olijfolie

Instructies

Bereidingswijze voor de paprikasaus:
1

Snijd de knoflook fijn en de paprika en sjalot in grove stukken.

2

Giet een scheutje olie in een pan en bak de paprika samen met de sjalot op hoog vuur aan.
Voeg na 2 min de knoflook, ras el hanout en de tomatenpuree toe en zet op middelhoog
vuur. Bak dit 3 min goed door terwijl je continu blijft roeren. Voeg het water toe en kook de
saus voor minimaal 5 min. Pureer het geheel in een blender of met een staafmixer en zet
apart.

Bereidingswijze voor de köfte:
3

Snipper de sjalot, knoflook en koriander zo fijn mogelijk. Meng de sjalot, de helft van de
koriander en ras el hanout door het gehakt en breng op smaak met peper en zout.

4

Maak je handen nat en kneed het gehakt tot 6 ronde balletjes.

5

Verhit olie in een pan op middelhoog vuur, leg de ballen in de pan en druk ze van boven iets
plat zodat er een soort hamburgertjes ontstaan. Bak de köfte aan beide kanten in 7 min gaar.

6

Giet de paprikasaus over het vlees en breng opnieuw aan de kook.

7

Bereid de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul vervolgens de wraps met de
köfte, spinazie en een lepel frisse Griekse yoghurt. Top de wraps af met de overige
koriander.

Wrap met Köfte in paprikasaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.