Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Aardbei crumble muffins

Aardbei-crumble muffins

Zin in een zomerse zoete versnapering? Ga dan aan de slag met deze geweldige aardbei crumble muffins. Heerlijk zoet door de aardbeien en extra knapperig door de crumble. Lekker om buiten op te eten in het zonnetje of mee te nemen als tussendoortje voor een dagje uit.

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 120 gr boter
 300 gr patentbloem
 190 gr suiker
 Zout
 260 gr aardbeien
 2 tl bakpoeder
 35 gr lichte basterdsuiker
 2 eieren
 1 el vanille-extract
 Rasp van 1 citroen
 65 gr karnemelk
 80 gr zure room
Extra keukenbenodigdheden
 12 cakevormpjes
 Handmixer

Bereidingswijze
1

Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 190°C en verdeel cakevormpjes over een (muffin)bakplaat.

2

Smelt 50 gr boter in een steelpan. Haal van het vuur en voeg hier 60 gr patentbloem, 60 gr suiker en een snufje zout aan toe. Meng alles goed door elkaar en zet het crumble deeg apart.

3

Snijd de aardbeien in stukjes en zet apart. Meng de overige patentbloem met een snuf zout en bakpoeder en zet apart.

4

Meng de rest van de suiker met de basterdsuiker en 70 gr boter en mix dit kort tot een geheel. Voeg de eieren 1 voor 1 toe totdat ze zijn opgenomen in het beslag. Voeg het vanille-extract, de citroenrasp, karnemelk en zure room toe en mix dit op lage snelheid door het beslag. Voeg vervolgens de overige patentbloem met bakpoeder toe en mix totdat dit is opgenomen. Spatel de aardbeien door het beslag.

5

Vul de cakevormpjes met het beslag en strooi in het midden van iedere muffin een kleine hoeveelheid crumble. Druk dit licht aan.

6

Plaats de muffins iets onder het midden in de oven en bak in ongeveer 20 min. gaar.

Ingrediënten

Ingrediënten
 120 gr boter
 300 gr patentbloem
 190 gr suiker
 Zout
 260 gr aardbeien
 2 tl bakpoeder
 35 gr lichte basterdsuiker
 2 eieren
 1 el vanille-extract
 Rasp van 1 citroen
 65 gr karnemelk
 80 gr zure room
Extra keukenbenodigdheden
 12 cakevormpjes
 Handmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 190°C en verdeel cakevormpjes over een (muffin)bakplaat.

2

Smelt 50 gr boter in een steelpan. Haal van het vuur en voeg hier 60 gr patentbloem, 60 gr suiker en een snufje zout aan toe. Meng alles goed door elkaar en zet het crumble deeg apart.

3

Snijd de aardbeien in stukjes en zet apart. Meng de overige patentbloem met een snuf zout en bakpoeder en zet apart.

4

Meng de rest van de suiker met de basterdsuiker en 70 gr boter en mix dit kort tot een geheel. Voeg de eieren 1 voor 1 toe totdat ze zijn opgenomen in het beslag. Voeg het vanille-extract, de citroenrasp, karnemelk en zure room toe en mix dit op lage snelheid door het beslag. Voeg vervolgens de overige patentbloem met bakpoeder toe en mix totdat dit is opgenomen. Spatel de aardbeien door het beslag.

5

Vul de cakevormpjes met het beslag en strooi in het midden van iedere muffin een kleine hoeveelheid crumble. Druk dit licht aan.

6

Plaats de muffins iets onder het midden in de oven en bak in ongeveer 20 min. gaar.

Aardbei crumble muffins

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.