Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Banoffee milkshake uit een chocolade paashaas

Banoffee milkshake uit een chocolade paashaas

Deze zelfgemaakte milkshake, geserveerd in een chocolade paashaas, is helemaal paasproof. Met een zelfgemaakte karamelsaus is deze milkshake een ware traktatie voor iedere zoetekauw!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 300 ml melk
 200 gr zachte karamelsnoepjes
 2 chocolade paashazen, zonder vulling
 4 el strooifeest choco mix
 2 rijpe bananen
 4 bolletjes slagroomijs
 2 toefjes slagroom
Extra keukenbenodigdheden
 Blender
 2 papieren rietjes

Bereidingswijze
1

Zet een pannetjes op het vuur met 100 ml melk, voeg hier de zachte karamelsnoepjes aan toe. Laat de snoepjes smelten op laag vuur. Roer regelmatig door zodat het niet aanbrandt op de bodem. Kook de saus 10 min. in nadat alle snoepjes zijn gesmolten. Laat de saus afkoelen in het pannetje.

2

Vul een maatbeker met kokend water en laat hier een koksmes 5 min. in opwarmen. Haal de chocolade paashazen uit het folie. Snijd met het hete koksmes de top van de oren van de paashaas af. Decoreer de gesmolten chocoladerand met strooifeest choco mix, zodat dat de chocoladebolletjes blijven plakken.

3

Schenk de overgebleven melk in de blender en voeg daar de rijpe bananen, bolletjes slagroomijs en de helft van de zelfgemaakte (afgekoelde) karamelsaus aan toe. Mix dit door elkaar totdat er een heerlijke milkshake ontstaat. Schenk de milkshake in de paashaas en steek er twee papieren rietjes in.

4

Top de paashaas af met een flinke dot slagroom en schenk de overgebleven karamelsaus over de slagroom.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 ml melk
 200 gr zachte karamelsnoepjes
 2 chocolade paashazen, zonder vulling
 4 el strooifeest choco mix
 2 rijpe bananen
 4 bolletjes slagroomijs
 2 toefjes slagroom
Extra keukenbenodigdheden
 Blender
 2 papieren rietjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Zet een pannetjes op het vuur met 100 ml melk, voeg hier de zachte karamelsnoepjes aan toe. Laat de snoepjes smelten op laag vuur. Roer regelmatig door zodat het niet aanbrandt op de bodem. Kook de saus 10 min. in nadat alle snoepjes zijn gesmolten. Laat de saus afkoelen in het pannetje.

2

Vul een maatbeker met kokend water en laat hier een koksmes 5 min. in opwarmen. Haal de chocolade paashazen uit het folie. Snijd met het hete koksmes de top van de oren van de paashaas af. Decoreer de gesmolten chocoladerand met strooifeest choco mix, zodat dat de chocoladebolletjes blijven plakken.

3

Schenk de overgebleven melk in de blender en voeg daar de rijpe bananen, bolletjes slagroomijs en de helft van de zelfgemaakte (afgekoelde) karamelsaus aan toe. Mix dit door elkaar totdat er een heerlijke milkshake ontstaat. Schenk de milkshake in de paashaas en steek er twee papieren rietjes in.

4

Top de paashaas af met een flinke dot slagroom en schenk de overgebleven karamelsaus over de slagroom.

Banoffee milkshake uit een chocolade paashaas

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.