Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Borrelcones

Borrelcones

Wil je jouw gasten eens goed verrassen? Maak dan persoonlijke borrelcones! Zo heeft iedereen een eigen puntzakje vol lekkers. Afhankelijk van de wensen kun je je helemaal uitleven met deze leuke cones en volop variëren met ingrediënten.

Bekijk ook de video op onze Instagram om te zien hoe we de borrelcones gemaakt hebben!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minuten

Ingrediënten
 80 gr Manchego kaas
 40 gr brie
 4 grote rozemarijn crackers of grissini’s
 4 zilveruitjes
 4 Bikl Pickles Cornichons rozemarijn & knoflook
 4 olijven
 1 verse vijg
 8 rode druiven
 8 plakjes salami Milano
 4 plakjes rauwe ham
 4 takjes salie
Extra keukenbenodigdheden
 Papieren cones/puntzakjes
 Prikkertjes

Bereidingswijze
1

Snijd de Manchego kaas en brie in plakjes. Halveer de rozemarijn crackers in de lengte of gebruik langwerpige grissini’s.

2

Rijg 1 zilveruitje, 1 cornichon en 1 olijf op een prikker. Herhaal dit met 3 andere prikkers.

3

Snijd de vijg in kwarten. Maak 4 prikkers met daarop 1 druif, 1 stukje vijg en nog 1 druif per prikker.

4

Maak vervolgens een prikker met vlees door 1 plakje salami 2 keer dubbel te vouwen en aan de prikker te rijgen. Herhaal dit met een tweede plakje. Rijg tot slot een plakje rauwe ham aan de prikker. Herhaal dit met 3 andere prikkers.

5

Vul iedere cone met de crackers of grissini’s en leg hier 2 plakjes Manchego en 1 plakje brie op. Steek daarna de prikker met fruit en de prikker met zilverui en cornichon erbij. Sluit af met de prikker met salami en ham en decoreer met een takje salie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 80 gr Manchego kaas
 40 gr brie
 4 grote rozemarijn crackers of grissini’s
 4 zilveruitjes
 4 Bikl Pickles Cornichons rozemarijn & knoflook
 4 olijven
 1 verse vijg
 8 rode druiven
 8 plakjes salami Milano
 4 plakjes rauwe ham
 4 takjes salie
Extra keukenbenodigdheden
 Papieren cones/puntzakjes
 Prikkertjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de Manchego kaas en brie in plakjes. Halveer de rozemarijn crackers in de lengte of gebruik langwerpige grissini’s.

2

Rijg 1 zilveruitje, 1 cornichon en 1 olijf op een prikker. Herhaal dit met 3 andere prikkers.

3

Snijd de vijg in kwarten. Maak 4 prikkers met daarop 1 druif, 1 stukje vijg en nog 1 druif per prikker.

4

Maak vervolgens een prikker met vlees door 1 plakje salami 2 keer dubbel te vouwen en aan de prikker te rijgen. Herhaal dit met een tweede plakje. Rijg tot slot een plakje rauwe ham aan de prikker. Herhaal dit met 3 andere prikkers.

5

Vul iedere cone met de crackers of grissini’s en leg hier 2 plakjes Manchego en 1 plakje brie op. Steek daarna de prikker met fruit en de prikker met zilverui en cornichon erbij. Sluit af met de prikker met salami en ham en decoreer met een takje salie.

Borrelcones

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.