Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Chocolate chip cookies

chocolate chip cookies

Hou jij van verse koekjes, maar heb je niet altijd zin om in de keuken te staan? Dan is meal preppen dé oplossing voor jou. Meal preppen betekent dat je (een deel) van je maaltijd voorbereidt voor een later moment. Dit kan met avondeten (zoals deze heerlijke burrito bowl) of met deze chocolate chip cookies! Zo kun je op elk moment van de dag het deeg laten ontdooien en binnen 15 minuten van een warm vers koekje genieten.

NiveauGemiddeld

Voorziet in25 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 200 gr ongezouten boter, koud
 170 gr bruine suiker
 160 gr suiker
 1 vanillestokje (of 1/4 tl vanille extract)
 2 el melk
 1 ei
 300 gr bloem
 ¼ tl bakpoeder
 ¼ tl baksoda
 ¼ tl zout
 ¼ tl kaneel
 200 gr pure chocolade
Extra keukenbenodigdheden
 Handmixer
 Diepvriesbakje of diepvrieszakje

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in blokjes en voeg samen met beide soorten suiker toe aan een mengkom. Mix op lage stand totdat de boter en suiker samen een geheel zijn. Mix 5 minuten op hoge stand zodat de boter en suiker samen een romige massa vormt met een licht karamel-achtige kleur.

2

Snijd het vanillestokje doormidden en schaap het merg eruit. Voeg de vanille, melk en ei toe aan het botermengsel en mix nog een minuut.

3

Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel boven de kom en schep met een spatel door het mengsel heen.

4

Hak de chocolade in stukjes. Dit mogen kleine en grote stukjes door elkaar zijn. Voeg toe aan het mengsel en roer goed door.

5

Schep met een kleine ijsschep of eetlepel kleine balletjes van het deeg. Leg een aantal balletjes (hoeveel je wilt afbakken) op een bakplaat bekleed met bakpapier. Let op: Zorg voor voldoende ruimte tussen de cookies (min 5 cm) zodat deze niet tegen elkaar geplakt zitten. Tijdens het bakken zakken de balletjes namelijk uit. Plaats de overige deegballetjes die je niet gelijk afbakt in een diepvriesbakje of diepvrieszakje. Je kunt de deegballetjes tot een maand in de vriezer bewaren.

6

Zin in koekjes? Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 15 minuten. De randen moeten mooi goudbruin en krokant zijn. Laat afkoelen totdat de cookies wat harder zijn.

Tip: je kan de cookies ook eerst afbakken en dan in de vriezer plaatsen. Maar het is lekkerder als de cookies vers en warm zijn! Daarom raden we aan het deeg in te vriezen en pas af te bakken als je de cookies gaat eten. Laat wel het deeg eerste even ontdooien.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr ongezouten boter, koud
 170 gr bruine suiker
 160 gr suiker
 1 vanillestokje (of 1/4 tl vanille extract)
 2 el melk
 1 ei
 300 gr bloem
 ¼ tl bakpoeder
 ¼ tl baksoda
 ¼ tl zout
 ¼ tl kaneel
 200 gr pure chocolade
Extra keukenbenodigdheden
 Handmixer
 Diepvriesbakje of diepvrieszakje

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in blokjes en voeg samen met beide soorten suiker toe aan een mengkom. Mix op lage stand totdat de boter en suiker samen een geheel zijn. Mix 5 minuten op hoge stand zodat de boter en suiker samen een romige massa vormt met een licht karamel-achtige kleur.

2

Snijd het vanillestokje doormidden en schaap het merg eruit. Voeg de vanille, melk en ei toe aan het botermengsel en mix nog een minuut.

3

Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel boven de kom en schep met een spatel door het mengsel heen.

4

Hak de chocolade in stukjes. Dit mogen kleine en grote stukjes door elkaar zijn. Voeg toe aan het mengsel en roer goed door.

5

Schep met een kleine ijsschep of eetlepel kleine balletjes van het deeg. Leg een aantal balletjes (hoeveel je wilt afbakken) op een bakplaat bekleed met bakpapier. Let op: Zorg voor voldoende ruimte tussen de cookies (min 5 cm) zodat deze niet tegen elkaar geplakt zitten. Tijdens het bakken zakken de balletjes namelijk uit. Plaats de overige deegballetjes die je niet gelijk afbakt in een diepvriesbakje of diepvrieszakje. Je kunt de deegballetjes tot een maand in de vriezer bewaren.

6

Zin in koekjes? Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 15 minuten. De randen moeten mooi goudbruin en krokant zijn. Laat afkoelen totdat de cookies wat harder zijn.

Tip: je kan de cookies ook eerst afbakken en dan in de vriezer plaatsen. Maar het is lekkerder als de cookies vers en warm zijn! Daarom raden we aan het deeg in te vriezen en pas af te bakken als je de cookies gaat eten. Laat wel het deeg eerste even ontdooien.

Chocolate chip cookies

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.