Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Couscoussalade met garnalen in een tortilla bowl

Couscoussalade met garnalen in een tortilla bowl

Dit is niet zomaar een zoete, zomerse salade. Deze salade maak je namelijk in een tortilla bowl: zo kan je je bord niet alleen leegeten, maar ook opeten! We vullen de bowl met een couscoussalade van onder andere gewokte garnalen, avocado en mango.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 150 gr couscous
 2 el mosterd
 2 el honing
 1 el Griekse yoghurt
 4 el olijfolie
 Peper en zout
 2 volkoren tortilla's
 250 gr wokgarnalen
 1 el ketjap
 1 avocado
 1 mango
 100 gr verse spinazie
 1 tl zwart sesamzaad
 Optioneel: 1 takje koriander

Bereidingswijze
1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Maak ondertussen de dressing door de mosterd met honing, Griekse yoghurt en de helft van de olijfolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

2

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg elke tortilla in een ovenbestendig schaaltje en zorg dat de tortilla’s tegen de randen omhoog staan. Smeer in met 1/4 van de olijfolie en bak de tortilla bowls in ongeveer 8 min. goudbruin.

3

Verwarm de overige olijfolie in een koekenpan en bak de wokgarnalen in 5 min. gaar met de ketjap.

4

Schil en ontpit ondertussen de avocado en mango en snijd in blokjes.

5

Meng de spinazie in een grote kom met de couscous, garnalen, avocado en mango. Breng op smaak met peper en zout. Vul de tortilla bowls met de couscoussalade en garneer met sesamzaad en de dressing. Serveer eventueel met grofgesneden koriander.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr couscous
 2 el mosterd
 2 el honing
 1 el Griekse yoghurt
 4 el olijfolie
 Peper en zout
 2 volkoren tortilla's
 250 gr wokgarnalen
 1 el ketjap
 1 avocado
 1 mango
 100 gr verse spinazie
 1 tl zwart sesamzaad
 Optioneel: 1 takje koriander

Instructies

Bereidingswijze
1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Maak ondertussen de dressing door de mosterd met honing, Griekse yoghurt en de helft van de olijfolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

2

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg elke tortilla in een ovenbestendig schaaltje en zorg dat de tortilla’s tegen de randen omhoog staan. Smeer in met 1/4 van de olijfolie en bak de tortilla bowls in ongeveer 8 min. goudbruin.

3

Verwarm de overige olijfolie in een koekenpan en bak de wokgarnalen in 5 min. gaar met de ketjap.

4

Schil en ontpit ondertussen de avocado en mango en snijd in blokjes.

5

Meng de spinazie in een grote kom met de couscous, garnalen, avocado en mango. Breng op smaak met peper en zout. Vul de tortilla bowls met de couscoussalade en garneer met sesamzaad en de dressing. Serveer eventueel met grofgesneden koriander.

Couscoussalade met garnalen in een tortilla bowl

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.